Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Viikonloppuna Helsingin merellisiin kohteisiin pääsee tutustumaan alennetuin hinnoin

Tulevana viikonloppuna järjestetään “Merellinen Helsinki” – tapahtuma. 2.–4.6. merelliset yrittäjät ja muut toimijat tarjoavat tilaisuuden tutustua merellisiin paikkoihin ja palveluihin. Tapahtumaviikonlopun järjestää Helsingin kaupunki yhteistyössä merellisten toimijoiden kanssa. 

Kiehtovia näköaloja merelle 

Suomenlinnassa esillä olevissa näyttelyissä voi tutustua mm.  perinnelaivojen korjaamiseen, tunnettujen taiteilijoiden tulkintoihin Itämerestä sekä sotilaiden elämään merellä niin sodan kuin rauhankin aikana. Suomenlinnan Levyhallissa nähtävä Tuntematon Itämeri on moniääninen, taidelähtöinen Itämeren pelastusoperaatio, joka kokoaa monipuolisen taiteilijakaartin yhteisnäyttelyyn. Näyttelyn järjestää John Nurmisen Säätiö ja mukana ovat mm. Meeri Koutaniemi ja Anna Nykyri

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sotamuseon kesäkausi starttaa vauhdikkaasti käyntiin Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4.6. Sunnuntaista tiistaihin Sotamuseoon ja sukellusvene Vesikkoon on ilmainen sisäänpääsy ja lukuisia maksuttomia opastuksia sekä omatoimista ohjelmaa lapsiperheille. Lisäksi nyt on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä salauslaite Enigma, joka on nähtävillä ainoastaan tapahtumapäivinä 4.–6.6.  

Sunnuntaina 4.6. Suomenlinnassa voi osallistua maksuttomalle Suviretki Suomenlinnan luontoa ihaillen -retkelle. 

Saaristoon risteillen tai meloen 

Vesiliikenteen kyytiin pääsee lauantaina 3.6. edullisesti FRS Finlandin, JT-Linen ja Stromman linjoilla. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki lapset (0–17-v.) matkustavat maksutta siipirataslaiva Vispilän kyydissä Kauppatorin ja Korkeasaaren välillä lauantaina 3.6. ja vesiteitse saapuvat lapset (0–17-v.) pääsevät tuona päivänä myös Korkeasaareen ilmaiseksi.  

OmaStadi-hanke Saaret saavutettaviksi kutsuvenepalvelun avulla käynnistyy perjantaina 2.6. Kesän 2023 aikana sähkökäyttöisellä Callboats-kutsuveneellä pääsee Laajasalon Reposalmesta Malkasaareen, Kotiluodolle ja Pohjoiselle Villaluodolle. Saariin pääsee tilaamalla kyydin Callboats-sovelluksella. Päivittäinen palveluaika on keskiviikosta sunnuntaihin klo 12–20 ja yhden reittivälin hinta on 6 € aikuisilta ja 3 € lapsilta.  

Melontakeskus Natura Viva Vuosaaressa ja melontaseura Drumsö kanotister ry Lauttasaaressa tarjoavat mahdollisuuden tutustua toimintaansa. Vuosaaressa voi esimerkiksi varata käyttöönsä maksuttoman Itämeri-plogging kajakin lauantaina 3.6. ja Lauttasaaressa tarjolla on maksuttomia melontakokeiluja sunnuntaina 4.6. 

Merellinen Helsinki -viikonlopun kaikki tapahtumat ja tarjoukset löytyvät osoitteesta Koe merellinen Helsinki 2.–4.6. – Tapahtumakalenteri 

 

Lähde: Helsingin kaupunki 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.