Viini-tasting metsän keskellä

Wine in the Woods palaa Nuuksioon. Tänä kesänä Wine in the Woods -tastingeista nautiskellaan uudessa lokaatiossa –Suomen luontokeskus Haltian kupeessa, järviylängön jylhien maisemien ytimessä.

Alue on helppo saavuttaa julkisilla Helsingin keskustasta, ja heinäkuusta alkaen kävijöille tarjoutuu mahdollisuus myös yöpymiseen entisen CWT:läisen Teemu Tuomarlan isännöimässä Haltia Lake Lodgessa. Näin viinitasting-elämys luonnon lumossa tulee entistä vaivattomammin ja rennommin saavutettavaksi yhä useammalle.

Wine in the Woods -tastingeja löytyy niin puna- kuin valkoviininkin ystäville, ja tastingeja järjestetään sekä päivänvalossa että illan hämyssä.

Uusimpana tulokkaana on koettavissa myös Beer in the Woods -olut-tasting.

Kesäkuussa tasting järjestetään 23. päivä ja heinäkuussa ja elokuussa neljä kertaa. Myös syys- ja lokakuussa on muutama tastingpäivä.

Tasting-retki maksaa edullisimmillaan 118 euroa hengeltä.

Wine in the Woods on vuonna 2019 lanseerattu elämyksellinen viinitasting metsässä. Idea sai alkunsa, kun Retkipaikan perustaja Antti Huttunen halusi yhdistää luonnon ja viinin yhdeksi kokonaisuudeksi

”Viinin maku ja tuoksu saattavat viedä minut mielessäni keskelle metsää tietynlaiseen paikkaan: kuusten katveeseen, paahteiselle kalliolle tai koivun vehreän lehvästön alle. Se on kiehtovaa, siksi haluan antaa muillekin mahdollisuuden kokea saman – ja hieman enemmän”, Huttunen kuvailee.

Kaikki metsässä nautittavat viinit on valittu huolella ympäröivän luonnon piirteitä silmällä pitäen. Maisteluun pääsevät aromikkaat, ekologisesti tuotetut ja hiilineutraalit viinit ovat käyneet läpi mittavan vertailun: kokenut eräsommelieerimme on valinnut mukaan parhaimmiston jopa yli 60 000 eri viinin joukosta. Viinien ohella tastingissa nautitaan lähiluonnon villiruokamaistiaisista, jotka täydentävät aistielämystä.

Lisätietoa tästä.

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X