Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Viisi yritystä kilpailee Matkamessujen vastuullisuuskilpailun voitosta

Matkailualan yrityksille suunnatun vastuullisuuskilpailun finaaliin valittiin erittäin laadukkaasta joukosta viisi yritystä, jotka kilpailevat 6 000 euron palkintosummasta Matkamessuilla 20.1.2023.

Viime vuodet on käytetty vahvasti vastuullisuusasioiden kehittämiseen matkailualalla. Vastuullisuuskilpailuun osallistui lähes 30 alan yritystä tai toimijaa, joista viisi on valittu finaaliin.

”Osallistujien määrä, mutta ennen kaikkea hakemusten laadukkuus osoittaa selkeästi, että vaikeat viime vuodet on käytetty vastuullisten tuotteiden kehittämiseen ennen näkemättömällä tavalla. Kaikki hakemukset ovat palkinnon arvoisia, joten valintamme oli vaikea”, sanoo palkintoraadin puheenjohtaja Timo Saranpää (SMAL).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kilpailun tuomaristo valitsi 5 finalistia ja kiinnitti valinnoissaan huomiota ehdolla olevan matkailutuotteen tai -palvelun vaikuttavuuteen, skaalautuvuuteen ja toistettavuuteen. Osallistuvien vastuullisten matkailutuotteiden tai -palveluiden tulee olla kuluttajille myynnissä vuonna 2022 tai lanseerauksessa tammikuun Matkamessuilla.

Kilpailun finalistit ovat:

Ab Kasnäsudden Oy

 

Matkailupalvelut: hotelli, ravintola, kylpylä, kokouspalvelut, vierasvenesatama ja Caravan-alue.
Bearhillhusky/ Kontiovaaran Husky Oy Husky-retket, elämykset.
Hanhiniitty Ay / Saimaa Canoeing Matkailumelontakonsepti.
Hawkhill Majoitus-, ravintola-, kokous- ja retkipalvelut.
Ikaalisten Matkatoimisto Oy Matkatoimisto.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finaaliin päässeissä yrityksissä vastuullisuus on huomioitu laaja-alaisesti ja innovatiivisesti myös paikallisia raaka-aineita, kiertotaloutta ja yhteisöllisyyttä hyödyntäen. Ilmastokriteerit oli otettu jopa hankintojen kriteereiksi.

”Kilpailuun osallistui hyvin erikokoisia matkailualan toimijoita ja voimme nähdä, että edelläkävijät tekevät todella merkittävää työtä. Tällä kertaa kiinnitimme huomiota myös palvelun uutuusarvoon. Kilpailun finaalin käyminen Matkamessujen ohjelmalavalla on erinomainen tapa jakaa tietoa vastuullisesta toiminnasta matkailualalla. Kilpailu nostaa samalla esille esimerkillisiä Suomessa toimivia matkailuryittäjiä”, kertoo tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää.

Kilpailun finaali käydään Matkamessujen Nordic Stagella perjantaina 20.1. kello 10.30 alkaen.

Finaalissa kullakin yrityksellä on viisi minuuttia aikaa esitellä tuote, ratkaisu tai palvelu ja sillä saadut tulokset. Kilpailun tuomaristo palkitsee tämän jälkeen voittajan Suomen Messusäätiön myöntämällä 6 000 euron palkintorahalla.

Tuomaristo: puheenjohtaja Timo Saranpää; SMAL, Liisa Kokkarinen; Visit Finland, Jarmo Ritalahti; Haaga-Helia ja Lumia Ankkuri; Helsingin Messukeskus.

Lähde: Messukeskus

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.