Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Viking Linella korealaisia herkkuja

M/S Gabriellan pop up -ravintola Bistrotekissa pääsee nyt herkuttelemaan trendikkäällä korealaisella ruoalla.

”Saatuamme asiakkailtamme idean korealaisesta keittiöstä oli M/S Gabriellan henkilökunnan helppo innostua sen tarjoamista mahdollisuuksista. Monipuolisissa ja voimakkaissa mauissa yhdistyvät hapan, suolainen, makea, karvas ja tulinen. Raaka-aineina puolestaan käytetään paljon kasviksia, ja liha kypsennetään rasvaa välttäen”, kertoo Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm.

Bistrotekin uusi menu tarjoaa nyt loistavan mahdollisuuden tutustua tämän värikkään keittiön ominaisimpiin elementteihin. Menu tulee pitämään sisällään seuraavia herkkuja:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kimchi

Koreassa kimchi on kansallisruoka, ja siellä sitä syödäänkin lähes kaikilla aterioilla. Bistrotekin menussa tätä kaalilisuketta tarjoillaan yhtenä alkuruokavaihtoehtona. Kimchi valmistetaan hapattamalla ja maustetaan sipulilla, valkosipulilla, inkiväärillä sekä chilillä.

Muita menun alkuruokia ovat Korean tartar ja Crispy chicken.

Bö ssam

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Korealaiselle keittiölle tunnusomaista on yhteisöllisyys, mikä tahdottiin huomioida myös Bistrotekin tarjonnassa. Yksi pääruokavaihtoehto, Bö ssam, on Koreassa suosittu illanistujaistarjottava sekä katuruokaherkku, joka Bistrotekissa tuodaan pöytiin jaettavana. Annos koostuu salaatinlehtiin kääritystä possunlihasta, ja se nautitaan mausteisen retikkasalaatin, ssamjang-kastikkeen ja kimchin kera.

Toisena pääruokavaihtoehtona menussa on Bibimbap, jonka voi tilata joko tofun, lohen tai bulgogin kera. Näiden lisäksi tarjolla on suussasulavaa päärynä-kaneli-sorbettia jälkiruokana nautittavaksi.

Soju

Kokonaisvaltaisen elämyksen takaamiseksi on luonnollisesti myös juomapuoli räätälöity korealaiseen ruokaan sopivaksi. Korealainen Soju on riisistä tislaamalla valmistettua viinaa, josta on Bistrotekissa kehitelty persikan ja limen makuinen aperitiivi. Tämän lisäksi myös ruokalistan viinit ja olut on valittu juuri korealaisen keittiön makuja ajatellen.

Korealainen menu on tarjolla Viking Linen M/S Gabriellan Bistrotek-ravintolassa 2.6. saakka.

 

Lähde: Viking Line

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.