Viking Linen 2020 matkustajamäärät -70 %

Viking Linen seitsemästä aluksesta vain neljä liikennöi säännöllisesti vuonna 2020. Matkustajamäärä pieneni 70 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.

Vuonna 2020 Viking Line joutui harjoittamaan liiketoimintaansa ympäristössä, jossa kysyntä lakkasi rajoitusten takia. Lyhyessä ajassa menetettiin periaatteessa kaikki tulot, kun taas suuri osa kustannuksista pysyi ennallaan.

Varustamo kuljetti vuonna 2020 yhteensä 1 927 302 matkustajaa. Edellisvuoden vastaava luku oli 6 300 480.

Rahtiyksiköiden määrä oli vähentyneestä liikenteestä huolimatta 125 693 (133 940) ja korreloi rahtikapasiteetin suuren kysynnän kanssa.

Toiminnan neljästä tukijalasta (rahti, reittimatkat, risteilyt ja henkilöautot) kolme siis mureni. Toimenpiteitä on suunnattu yrityksen likviditeetin turvaamiseksi sopeuttamalla kustannusrakennetta ja toteuttamalla erilaisia rahoitusjärjestelyjä. Varustamon liiketoimintamalli on rakennettu siten, että pelkkä rahtiliikenne ei kata toiminnan muuttuvia kustannuksia, ei edes sen jälkeen, kun henkilöstö on vähennetty minimitasolle.

Ilonaihe vuoden aikana on ollut rahtiliikenteen suuri kysyntä, mikä osoittaa, kuinka tärkeää on ylläpitää vienti- ja tuontitoimintaa eri maiden välillä myös vaikeissa olosuhteissa. Useita volyymiennätyksiä rikottiin, ja täyttöaste oli jatkuvasti erittäin korkealla tasolla. Tämä koskee erityisesti reiteillä Turku–Maarianhamina Tukholma ja Helsinki–Tallinna liikennöineitä aluksia. Viking Line on varmistanut säännöllisen liikennöinnin jatkumisen näillä reiteillä, joilla rahtiasiakkaamme ovat ylläpitäneet rahtikuljetusten kysyntää.

”Merenkulkualalla Covid-19-pandemia on iskenyt kovimmin matkustajavarustamoihin. Henkilöstön sitoutuminen ja lojaalius on ollut ihailtavaa, ja heidän vahvaa panostaan näinä vaikeina aikoina arvostetaan suuresti. Viking Line tulee selviämään tästä vahvistuneena. Valmistaudumme nyt pandemian jälkeiseen aikaan ja odotamme innolla, että yhteiskunta voidaan vähitellen avata markkinoille tuotujen rokotteiden ansiosta. On tärkeää, että rokotusprosessi toteutetaan nopeasti ja tehokkaasti maissa, joissa liikennöimme, jotta rajoitukset voidaan taas purkaa turvallisesti. 26. tammikuuta juhlimme uuden aluksemme Viking Gloryn vesillelaskua. Otamme laivan vastaan loppusyksyllä 2021. Aluksesta tulee ainutlaatuinen ja kaunis – sekä sisältä että ulkoa. Sitä kohtaan on jo nyt nähtävissä valtavaa kiinnostusta, mistä olemme iloisia. Glory antaa meille uskoa tulevaisuuteen”, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.

Lähde: Viking Line

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X