Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Viking Linen kesäristeilyt Hankoon ja Kotkaan

Viking Line tuo tekee M/S Gabriellalla kesällä kaksi ainutlaatuista risteilyä. Toinen suuntaa Hangon regattaan ja toinen Kotkan meripäiville. Molemmat risteilyt tehdään mennen tullen Tallinnan kautta.

Heinäkuun 8. päivä M/S Gabriella tekee risteilyn Hankoon. Se saapuu kaupunkiin Hangon Regatan ensimmäisenä kilpailupäivänä, jolloin kaupunki on täynnä tapahtumia. Matkustajat kuljetetaan suoraan Hangon keskustaan, jossa heillä on aikaa viettää koko päivä.

Opastetussa ohjelmassa on kiertokävely historiallisessa Hangossa ja vierailu suljetulle Russarön linnakesaarelle. Viking Linen vieraille on katettu lounas Hangon Casinolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Meille tämä on jännittävä, uusi mahdollisuus esitellä kaupunkiamme esimerkiksi heille, jotka eivät omista autoa, sillä Hankoon ehtii tutustua päivän aikana kävellen. Hangon Regatta tarjoaa veneilystä kiinnostuneille ohjelmaa, rantapäivästä haaveileville perheille meillä on 30 kilometriä hiekkarantaa ja kaupunki on täynnä historiaa siitä innostuville”, kertoo Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell.

”Minulle kohdeohjelmamme kohokohta on yhdessä Hangon kaupungin kanssa järjestetty retki Russarön linnakesaarelle, joka on Suomelle puolustusstrategisesti merkittävä kohde. Se avataan hyvin rajatulle yleisölle vain muutaman kerran vuodessa. Matkustajamme pääsevät vierailemaan ainakin vuonna 1863 valmistuneessa majakassa ja sotilaskodissa”, Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander iloitsee.

 

Heinäkuun lopussa 29.7. M/S Gabriella ankkuroi Kotkan Kantasatamaan, joka on vain lyhyen kävelymatkan päästä kaupungin keskustasta. Samaan aikaan Kotkassa järjestetään Kotkan Meripäivät, ja koko kaupunki on täynnä elämää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”On hienoa saapua suurella risteilyaluksella Kotkan satamakaupunkiin, jossa riittää nähtävää. Viking Linen matkustajat voivat kierrellä Sapokan meripuiston kauniissa maisemissa tai tutustua ohjatulla kävelykierroksella Kotkansaaren upeaan puistoreittiin. Meillä on vieraillut kansainvälisiä risteilyaluksia, mutta M/S Gabriella on ensimmäinen iso kotimainen risteilijä. Viking Linen laivan saapuminen satamaamme on meille suuri kunnia ja näinä poikkeuksellisina aikoina erityisen tervetullut piristys”, kertoo HaminaKotka Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Aiemmin tänä vuonna Viking Line kertoi avaavansa kesäksi myyntiin risteilyjä myös Riikaan, Visbyhyn ja Turkuun.

 

Lähtöajat: Hangon Regatta, M/S Gabriella, 8.7.

Helsinki–Tallinna                        16.30–19.15

Tallinna–Hanko                          20.30–10.00

Hanko–Tallinna                          19.00–09.00

Tallinna–Helsinki                        10.00–12.45

 

Lähtöajat: Kotkan Meripäivät, M/S Gabriella, 28.7.

Helsinki–Tallinna                        16.30–19.15

Tallinna–Kotka                            20.30–10.00

Kotka–Tallinna                            19.00–08.30

Tallinna–Helsinki                        09.30–12.15

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.