Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Virgin Atlantic lentää New Yorkiin 100-prosenttisesti kestävällä lentopolttoaineella

Virgin Atlantic tekee historiaa, kun se lentää marraskuun lopulla ensimmäisenä Atlantin yli käyttämällä kokonaan kestävää lentopolttoainetta (SAF).

Siviili-ilmailuviranomainen (CAA) on myöntänyt lentoyhtiölle tähän luvan.
CAA:n mukaan lennon keskeisenä tavoitteena on “testata ja esitellä 100-prosenttisella SAF:lla lentämisen toteutettavuutta”. Alemman pitoisuuden seokset, joissa SAF:ää sekoitetaan tavanomaiseen lentopolttoaineeseen, ovat jo yleisiä. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Atlantin ylittävällä lennolla käytetään täysin SAF-polttoainetta.

Marraskuun 28. päivänä tehtävä erikoislento tapahtuu lähes vuosi sen jälkeen, kun Virgin Atlantic sai 1 miljoonan punnan valtionavustuksen lennon järjestämiseen. Tämä jälkeen yhtiö on tehnyt laajoja järjestelyitä lentoa varten.
“Tähän pisteeseen pääseminen on kestänyt yli vuoden, ja se on vaatinut radikaalia yhteistyötä kumppaneidemme ja hallituksen välillä. Olemme sitoutuneet käyttämään 10 prosenttia SAFia vuoteen 2030 mennessä, mutta siihen pääsemiseksi tarvitsemme hallituksen tukea Britannian SAF-teollisuuden luomiselle”, sanoo Virgin Atlantcin Tiedämme, että jos pystymme tekemään sen, pystymme myös lentämään sillä,” sanoo Virgin Atlanticin CEO Shai Weiss.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.