Viro houkuttelee taas suomalaisia

Kun matkustus vuonna 2019 oli huipussaan, jopa 22 %, eli 1,8 miljoonaa kaikista suomalaisten tekemistä vapaa-ajanmatkoista suuntautui Viroon. Pandemia iskiessä vuonna 2020 Viroon matkusti noin viisi kertaa vähemmän suomalaisia kuin sitä ennen.

Visit Estonian teettämän kyselyn mukaan lähes kolmannes matkustamiseen jo ylipäätään halukkaista suomalaisista ilmoitti suunnittelevansa Viron-matkaa vielä kuluvan vuoden puolella.

”Kyselyn tulos lämmittää meitä suuresti. Tänne on koronasulun aikana syntynyt valtavasti uutta koettavaa ja myös vanhoja tuttuja paikkoja on päivitetty. Hotelleissa, ravintoloissa, museoissa ja muissa kohteissa on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisen ja miellyttävän matkakokemuksen varmistamiseksi”, kertoo Viron matkailuviraston johtaja Liina-Maria Lepik.

Viron kaikki palvelut ovat avoinna niille, joilla on esittää Omakannasta löytyvä EU-koronarokotustodistus tai negatiivinen koronatesti. Rokotustodistuksen puuttuessa useat ravintolat, teatterit ja muut kohteet tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden tehdä sisäänpääsyn mahdollistavia pikatestejä paikan päällä odottaessa.

Moni mielii nyt myös Tallinnan ulkopuolelle. Siellä heitä houkuttelee pienempien paikkojen rauha sekä luonnollinen ja aito idylli.

”Käytännössä kaikki kyselyyn vastaajat ovat jo käyneet Tallinnassa. Toiseksi suosituin kohde on odotetusti Pärnu (jo käynyt 43 %), jota seuraavat Tartto (25 %) ja Saarenmaa (20 %). Kun muutama vuosi sitten suomalaiset vieraamme perustelivat vain Tallinnassa pysymistä ajanpuutteella, nyt syyksi kerrottiin myös se, että Tallinnassa on nyt varmasti riittävästi kaikkea kiinnostavaa ja se riittää tällä erää”, jatkaa Lepik ja lisää:

”Tulkitsen tätä siten, että suomalaisten ensimmäinen uusi matkailijavirta tulee syyslomalla ja sen jälkeen alkavina pikkujouluviikonloppuina keskittymään Tallinnaan, josta ollaan pakosta jouduttu olemaan liian kauan poissa. Toisaalta tämä antaa meille muistutuksen siitä, että suomalaisille tulee esitellä upeita kohteita myös Tallinnan ulkopuolelta.”

 

Lähde: Visit Estonia

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X