Viro sai koronan hallintaan – keinoina kovennettu koronapassi, maskipakko ja koululaisten testaukset

Viruksen leviäminen Virossa kääntyi laskuun pari viikkoa sitten. Marraskuun alussa ilmaantuvuusluku oli lähes 1 800 . kun nyt se on alle 700. Sairaaloiden koronapotilaiden määrä on laskussa ja jätevesitutkimukset kertovat viruspitoisuuksien vähenemisestä koko maassa.

Virossa on otettu käyttöön niin sanottu kovennettu koronapassi. Ravintolaan tai kahvilaan, museoihin, teatteriin, elokuviin ja konsertteihin, saunoihin ja kylpylöihin pääsee vain rokotettuna  ja koronapassilla tai taudin sairastaneena, negatiivinen testitulos ei kelpaa. Maskipakko on voimassa siellä, missä koronapassia ei vaadita. Lisäksi Virossa aloitettiin marraskuun alussa koululaisten joukkotestaukset.

Rokotuskattavuus on edelleen Virossa haaste. Yli 60-vuotiaiden virolaisten koronarokotuskattavuus on 75 prosenttia, koko väestön kuitenkin vain 60 prosenttia.

Marraskuun lopulla Viro lisäsi Suomen punaiselle listalleen siitä syystä, että Suomen viimeisen 14 päivän ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on suurempi kuin 200.

Punainen lista tarkoittaa sitä, että rokottamattomien maahantulijoiden täytyy jäädä karanteeniin ja tehdä kaksi koronatestiä.

 

Lähde: VisitEstonia

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X