Hyppää sisältöön
· Leena

Virtuaalinen luonnonpuisto avautui Helsingissä

Suomen Wild Immersion virtuaalinen luonnonpuisto on avattu Hotel Havenissa katutasossa.

Wild Immersion on Jane Goodall Instituutin tukema virtuaalinen luonnonpuisto, missä kohdataan luonto ja villieläimet VR-laseilla aivan läheltä. Kyseessä on eläintarha, josta eläimetkin pitävät.
VR-elokuvia on kuvattu 360-asteisella pallokameralla ja niitä katsotaan virtuaalitodellisuuslaseilla.

Lasien avulla voi seikkailla vaikkapa lintuparven seurana pitkin taivaankantta. Katsellessa alaspäin näkee puiden latvat itsensä alapuolella ja kääntäessä katseensa sivulle näkee muut linnut. Elämyksiä on kuvattu lentämisen lisäksi meren alla, viidakossa ja jäätiköllä. Virtuaalitodellisuuselämykset tuntuvat lähes siltä, kuin eläimen olisi kohdannut oikeasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Virtuaalikokemuksen lisäksi Wild Immersion tarjoaa reaalimaailman kokemuksen itse tilan kautta. Kuvataiteilija Katariina Souri on maalannut VR-salin muraalit Sademetsän ja Arktisen Taigan. Kuvanveistäjä Eliya Zweygberg on toteuttanut veistokset Sarvikuono ja Tunturipöllö. Muraalien päälle sommitellut taulut ja veistokset ovat myynnissä.

Lisäksi tilassa on sisäilmaa kosteuttava ja puhdistava Naava-viherseinä, joka tuo luonnon hyödyt sisälle. Yhdessä VR-kokemuksen kanssa tuntuu, että olisi oikeasti luonnonhelmassa.

Suomen toiminta kohdistetaan arktisen luonnonpuiston perustamiseen. Naali on Suomen kansainvälinen vastuueläin. Suomen luonnossa elää enää muutama naali. Tarhattuja naaleja on Suomessa 2,4 miljoonaa. Wild Immersion Finland tukee arktisen luonnonpuiston perustamista ja tarhattujen naalien siirtoistuttamista takaisin luontoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jane Goodall Instituutin suojelemia uusia keskuksia on auennut ensimmäisen vuoden aikana ympäri maailman: Pariisiin, Zürichiin, Buenos Airesiin, Montrealiin, Amsterdamiin, Los Angelesiin, Shenzheniin ja nyt Helsinkiin. Virtuaalisten luonnonpuistojen lisäksi Wild Immersion perustaa kaksi oikeaa luonnonpuistoa Tansaniaan ja Kambodžaan.

Wild Immersionin on tuonut Suomeen Stephanie Sinclair Lappi, Jukka Lappi ja Hannu Valojärvi. Yrittäjät tapasivat Helsingin kauppakorkeakoulussa. Aiemmin Stephanie ja Hannu luotsasivat maailmalle Opiant Pharmaceuticals -yhtiön, vieden sen Nasdaq-pörssiin New Yorkissa. Stephanie ja Jukka työskentelevät myös oman media-alan yrityksensä parissa.

Wild Immersion on avoinna Hotel Havenissä osoitteessa Unioninkatu 15 maanantaista perjantaihin klo 11-20 ja lauantaisin ja sunnuntaisin 11-18. Liput maksavat 7 €/kpl, lippuja saa ovelta. Luokkaretkihinta on 5 €/lapsi.

Pääsylipuista ohjataan varoja Jane Goodall Instituutille. Wild Immersion kerää varoja oikeiden luonnonpuistojen perustamiseen. Suomen toiminta kohdistetaan arktisen luonnonpuiston perustamiseen Arctic Fox Fund -ohjelman avulla.

Leena