Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Virumaa vahvasti esillä Martin markkinoilla 19-20.11.

Itä-Virumaa ja Länsi-Virumaa yhdistivät voimansa ja esiintyvät marraskuun 19.-20. päivä perinteisillä Martin markkinoilla Helsingin Kaapelitehtaalla Virumaana ja samaten tammikuisilla Matka 2023 -messuilla.

Rakveresta ja Lahemaan kansallispuistosta aina Narvan rajakaupunkiin ja Peipsijärven rannoille ulottuva Virumaa muodostaa sisältörikkaan matkailualueen.

Kahden naapurimaakunnan yrittäjät ja kuntapäättäjät yhdistivät voimansa, ja kehittävät nyt alueen palveluja sekä ajanviettomahdollisuuksia entistä paremmin suomalaisten tarpeita ja toiveita vastaaviksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Virumaa on suomalaisten keskuudessa vielä melko tuntematon. Virumaan matkailijoista ennätysvuonna 2019 suomalaisia oli vain 6 prosenttia, kun koko Virossa suomalaisten osuus oli 22 ja Pärnumaalla jopa 37 prosenttia.

Alueen matkailutarjonta on koottu www.virumaa.fi -sivuille. Sieltä löytyy vinkkejä nähtävyyksistä, majoituksista ja alueen ruokapaikoista. Mukana on myös suomenkielinen tapahtumakalenteri.

Virumaan lähettiläät Karin Reinberg Länsi-Virumaan matkailunedistämisyhdistyksestä, Timo Raussi Virumaan viestintä- ja markkinointivastaava Suomessa sekä Kadri Jalonen Itä-Virumaan matkailuyrittäjistä haluavat nostaa Virumaan Tallinnan ulkopuoliseksi ykköskohteeksi Virossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Antti Haukkamaa
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.