Visit Arctic Europe -13 miljoonan hankkeella ei vaikutusta

Valtiontalouden tarkastuskeskus, VTV, tarkasteli Visit Arctic Europe -matkailuhanketta, jota rahoitettiin EU:n alueellisen yhteistyön ohjelmasta.

Hanke sai noin 13 miljoonaa euroa rahoitusta ja se oli selvästi keskimääräistä ohjelmahanketta suurempi ja pitkäkestoisempi.

Sen yhtenä tavoitteena oli ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisvuorokausien lisääminen 10 prosentilla. Rahoitus jaettiin tasan osallistujamaiden eli Suomen, Ruotsin ja Norjan kesken.

VTV ei löytänyt alueellisten matkailutilastojen analysoinnissa luotettavaa näyttöä siitä, että hanke olisi lisännyt ulkomaisten matkailijoiden yöpymisvuorokausia pohjoiskalottialueella eli Pohjois-Suomessa, Pohjois-Ruotsissa ja Pohjois-Norjassa. Suomessa hankkeen vaikutusta ei voitu erottaa Lapin pitkän ajan matkailutrendistä, jossa kansainvälinen matkailu on kasvanut nopeammin kuin muualla maassa.

Visit Arctic Europe on osa EU:n alueellista yhteistyötä 2014–2020, ja sillä pyrittiin vahvistamaan alueen kilpailukykyä ja vetovoimaa. Visit Arctic Europe -hanke alkoi elokuun 2015 alussa, ja se sai jatkohankkeen, joka päättyy syyskuussa 2022.

 

Lähde: VTV
Kuva: Visit Finland

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X