VR-lasit, tuoksut ja äänet – esteetöntä matkustusta

SMAL järjesti opiskelijoille jälleen kilpailun, missä opiskelijoiden tuli kehittää matkailualalle uusi tuote tai palvelu seuraavin ohjesanoin: Kestävä kehitys ja aitous ovat suurimpia matkailutrendejä, mutta miten nämä toteutuvat? Miten suomalainen matkailu voisi olla entistä vastuullisempaa?

 

Finalistit esiteltiin matkamessuilla, missä arvovaltainen raati nimesi voittajaksi Ella Eskolan Aalto Yliopistosta.

Ellan ideana oli luoda ympäristö, missä VR-lasien, tuoksujen ja koskettamisen avulla voi kokea olevansa matkalla. Ympäristöystävällisesti ja ilman pitkiä matkustusaikoja.

”Lähtöajatuksena oli tuoda maailman tunnetut nähtävyydet kaikkien saataville ekologisesti ja esteettömästi suomalaista VR-teknologiaa hyödyntäen. Sopivan tilan voisi luoda käyttämättömiin hallirakennuksiin, jonne luodaan erilaisia installaatioita, joita kävijä pääsee haistamaan ja koskettamaan. Näitä ovat esimerkiksi sade, kasvit ja hiekka, jonka päälle kävijä voi käydä makaamaan ja tuntea hiekan sormiensa välissä”, Ella kertoo.

Ellan visiossa VR-teknologiaa hyväksikäyttäen kävijä voi tuntea olevansa etelän lämmössä, hiekkarannalla tai kävelemässä Lontoon kaduilla vesisateessa.

Ellan mukaan palvelu on suunnattu erityisesti henkilöille, joilla ei ole vammansa, ikänsä tai muun syyn takia mahdollisuutta matkustaa ulkomaille.

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X