Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Vuelingin matkustamohenkilöstö uhkaa kolmen kuukauden osittaisella lakolla

Espanjalaisen halpalentoyhtiö Vuelingin matkustamohenkilöstö uhkaa lakkoilla kolmen kuukauden ajan  joka perjantai, sunnuntai ja maanantai marraskuun 1. päivän ja tammikuun 31. päivän välisenä aikana, jos palkankorotusvaatimuksiin ei suostuta.

Vuelingiä uhkaa pitkä matkustamohenkilöstön lakko, jos se ei pysty ratkaisemaan palkkakiistaa matkustamohenkilökunnan ammattiliiton Sindicato de Tripulantes Auxiliares de Vuelos de Líneas Aéreas (STAVLA) kanssa.

Vueling lentää koko talven myös Suomeen, mutta suomalaiset saattavat säästyä lakon vaikutuksilta, sillä yhtiön lennot Helsinkiin ovat pääasiassa tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

STAVLA vaatii matkustamohenkilökunnalle 13,4 prosentin palkankorotusta tälle vuodelle, 6,5 prosentin korotuksen lisäksi, josta sovittiin erillisen ammattiliiton kanssa tänä kesänä. Vuelingin mukaan STAVLA:n vaatimukset merkitsisivät lopulta 33 prosentin palkankorotusta vuoteen 2025 asti. STAVLA sanoo, että vaatii 22,48 prosentin vähimmäiskorotuksen vuoteen 2025 asti.

Lähde: Simple Flying

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.