Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Vuoden Retkipaikka on Tiilikkajärvi

Vuoden Retkipaikaksi 2023 on äänestetty kuvassa oleva Tiilikkajärvi.

Vuoden Retkipaikka 2023 -äänestyksessä annettiin 2446 ääntä, ja voittajaksi kiri Tiilikkajärven kansallispuisto 826 äänellä. Äänestys oli käynnissä Suomen suosituimman luontomatkailumedian, Retkipaikan Retkipaikka.fi-sivustolla.

Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee Rautavaaran ja Sotkamon alueilla Pohjois-Savossa ja Kainuussa, ja se tunnetaan muun muassa hienosta Venäjänhiekka-nimisestä hiekkarannastaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Täpärästi toiseksi sijoittui pohjoiskarjalainen Koli (769 ääntä) ja kolmannelle sijalle tiensä mittelöi Komion luonnonsuojelualue Lopelta (306 ääntä).

”Molemmissa kärkikaksikon kohteissa on upeita reittejä käveltäviksi, sinisiä laineita melottaviksi, rauhaa ja kauniita rantoja sekä historiallisesti kiinnostavia paikkoja. Kohteiden välinen ajomatka on hyvinkin alle kaksi tuntia, joten ne kannattaa kummatkin ottaa mukaan vaikka kesäisen roadtripin ohjelmaan”, vinkkaa Retkipaikan päätoimittaja Jonna Saari.

”Ja ainakin jos lähtee liikkeelle pääkaupunkiseudulta tai lounaasta, on Komiokin helppo pienellä mutkalla napata reitin varrelle. Komion erämaisuus on Etelä-Suomen kohteiden joukossa vertaansa vailla!”

Retkipaikka ja sen eri kanavat tavoittavat vuosittain 1,2 miljoonaa ihmistä, joten Retkipaikka on tukevasti suomalaisten retkeilijöiden pulssilla. Muita ehdolla olleita kohteita olivat tänä vuonna Ramsholmenin merellinen lehtoparatiisi Raaseporissa, Isokarin majakkasaari Kustavissa ja Jerisjärven tuntureiden ympäröimä alue Muoniossa. Teemana ehdokasasettelussa oli kokoaan suuremmat retkipaikat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kaikki kohteet saivat ääniä ja ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Vuoden Retkipaikka -ehdokaslista kannattaa joka vuosi näihin aikoihin napata talteen vaikka kohdelistaksi alkavan vuoden seikkailuihin, niin pääsee näkemään poikkeuksellisen hienoja kohteita eri puolilta Suomea”, vinkkaa Retkipaikan toimitusjohtaja Antti Huttunen.

 

Lähde: Suomen Retkipaikka
Kuva:
Mikko Ulmanen

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.