Hyppää sisältöön
· Leena

Vuokramökkien kysyntä kasvussa

Hyvä lumitilanne on vauhdittanut myös vuokramökkien kysyntää.

”Rantamökkien talvimyynnissä on tänä talvena tapahtunut selkeä seitsemän prosentin nousu, minkä tulkitsemme johtuvan Etelä-Suomen runsaslumisesta talvesta”, kertoo Lomarenkaan liiketoimintajohtaja Juha Purhonen. ”Hiihtokeskuksissa kauppa käy tavalliseen tapaan ja suosituimpia kohteita ovat edelleen Ruka, Ylläs ja Levi. Koli on nostanut suosiotaan talvimatkailijoiden keskuudessa.”

”Tämä talvi menee toistaiseksi samaan malliin kuin poikkeuksellisen hyvä viime vuotemme, ellei jopa paremmin”, sanoo Purhonen. ”Yleensäkin vuokramökkien kysyntä on ollut viime vuosina kasvussa Suomessa.”

Vaikka luksushuvila on houkutteleva valinta talvilomalle, on silti yksi suosituimpia talvilomakohteita aivan tavallinen mökki lumisista maisemista. ”Tällainen mökki on siis yleensä 4-6- hengen mökki, jonka viikkohinta on noin 600 euroa viikolta. Halvimmillaan tällaisen kahden makuuhuoneen ja mukavuuksin varustellun mökin saa jopa 500 eurolla”, toteaa Purhonen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kalleimmat ja hulppeimmat luksushuvilta maksavat jopa monia tuhansia euroja viikolta, mutta niillekin on asiakaskuntansa. ”Monet lähtevät viettämään kauan haaveiltua Lapin lomaa upeaan kohteeseen.”

 

Lähde: Lomarengas

Leena