Hyppää sisältöön
Wanha Satama, Indoor camping
· Riikka Krenn

Wanha Satama lanseerasi suurtapahtumien majoitusongelmiin luovan ratkaisun: Indoor Camping

Pääkaupunkiseudun majoituskapasiteetti on usein koetuksella suurten tapahtumien yhteydessä. Tapahtumatalo Wanha Satama on lanseerannut tilanteeseen luovan ratkaisun tarjoamalla telttamajoitusta sisätiloissa.

Uudenlainen ratkaisu budjettimajoittujille

Pääkaupunkiseudun majoitusliikkeet valmistautuvat taas suurten tapahtumien kesään. Huoneet täyttyvät ja hinnat kuumenevat, mikä on tietysti palveluntarjoajille toivottu tila, mutta nostaa monelle tapahtumiin osallistujalle hien pintaan. Mistä löytää käypä majoitusvaihtoehto ja vielä kohtuuhintaan?

Helsingin Katajanokalla tapahtumia järjestävä Wanha Satama innovoi tilanteeseen ratkaisun avaamalla ovet astetta laadukkaammalle telttamajoitukselle viihtyisissä sisätiloissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Meiltä löytyy tarkoitukseen sopivia erikokoisia halleja, laajat saniteettitilat, ravintola, kahvila, lounge-alue porealtaineen, kuntosali, mahdollisuus tavaransäilytykseen sekä vankka kokemus tapahtumien järjestämisestä yhdistettynä loistavaan sijaintiin. Olisi sääli olla tarjoamatta fasiliteettejamme ruuhkaviikonloppujen majoitustarpeisiin”, kertoo Wanha Sataman Indoor Campingista vastaava Mikko Mäkelä.

Ensimmäiset teltat pystytetään toukokuussa


Wanhan Sataman majoituspalvelua tullaan markkinoimaan alkukeväästä lähtien, ja se sopii etenkin suurten urheilutapahtumien ja konserttien tai festivaalien yhteyteen. Ensimmäisen kerran teltat pystytetään toukokuun Helsinki City Run -juoksutapahtuman aikaan.

Majoitusta tullaan tarjoamaan tulevan kesän ja syksyn aikana Helsingissä suurten tapahtumien, kuten Tall Ship Races 2024 -tapahtuman, Flow ja Tuska -festivaalien, Metallican, Bruce Springsteenin, Coldplayn ja PMMP:n stadionkonserttien sekä erilaisten urheilutapahtumien vieraille.

Kyseisiin tapahtumiin osallistujat ovat Mäkelän mukaan juurikin heitä, jotka arvostavat viihtyisyyden ja laadukkuuden lisäksi elämyksellisyyttä ja sosiaalisuutta sekä mahdollisuuksia jakaa odotuksia ja kokemuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Teltat elementteinä, vaikka sisätiloissa ovatkin, rohkaisevat hotellikäytäviä enemmän yhteisöllisyyteen ja vuorovaikutukseen. Ja mikä olisikaan hauskempaa, kuin valmistautua illan konserttiin samanhenkisten tuttavuuksien kanssa DJ:n nostattaessa tunnelmaa taustalla, kun kulkemisistakaan ei tarvitse huolehtia”, Mäkelä sanoo.

Helsinki Indoor Campingin majoitusvarauksia voi tehdä muun muassa Booking.com -varaussivuston kautta.

Turvallisuus ennen kaikkea

Wanhassa Satamassa järjetetään vuosittain yli sata yritystapahtumaa vierailijoiden lukumäärän noustessa yli 50 000 henkilön.

“Meille turvallisuus on ykkösasia ja nyt vain sopeutamme toimet yön yli kestävää majoitustoimintaa varten. Mikäli telttailu eräolosuhteissa tai leirintäalueilla on epäilyttänyt, täällä huolet voi heittää nurkkaan. Rakenteellisten turvallisuusratkaisujen lisäksi paikalle järjestetään ensiapuvalmius sekä järjestyksenvalvonta”, kertoo Mäkelä.

Samoilla linjoilla näyttää olevan myös Helsingin kaupunki.

“Olemme erittäin ilahtuneita myös Helsingin kaupungin lupa- ja matkailuviranomaisten erittäin myönteisestä suhtautumisesta hankettamme kohtaan”, sanoo Mäkelä.

Lähde ja kuva: Wanha Satama

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.