Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Wellbeing Eden kilpailun voitto Järvi-Suomeen

Hyvinvointimatkailuun keskittyvä Wellbeing Eden in Finland -kilpailun järjestivät työ- ja elinkeinoministeriö ja Business Finlandin Visit Finland -yksikkö.

Kilpailu on osa Euroopan komission kilpailua, jota on järjestetty vuodesta 2007 alkaen.
Suomi on osallistunut kilpailuun kolme kertaa aikaisemmin. Suomen kansallisen kilpailun voitto meni tänä vuonna Järvi-Suomeen Western Lakeland Wellbeing – Sustainable Blue and Green Careing at Heart of Lakeland -verkostolle.

Wellbeing Eden kilpailun Suomen voittaja ja kunniamaininnan saaneet yhteiskuvassa Visit Finlandin johtajan Paavo Virkkusen kanssa.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Palkinto jaettiin työ- ja elinkeinoministeriön ja Visit Finlandin järjestämässä matkailuseminaarissa Helsingissä 29.11.
Voittajat pääsevät keväällä Brysseliin, jossa palkitaan kaikki kansallisten kilpailujen voittajat.

Voittoisa verkosto

Suomen kansalliseen kilpailuun osallistui 17 hyvinvointimatkailuverkostoa ympäri Suomea. Verkostojen toiminnan tuli perustua vähintään neljän organisaation verkostoihin, jotka tarjoavat suomalaisiin vahvuuksiin perustuvia hyvinvointi- ja matkailupalveluja ja kokemuksia kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Voittaja Western Lakeland Wellbeing on kolmen maakunnan, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella toimiva verkosto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kilpailun arviointiryhmänä toimi hyvinvoinnin ja matkailun asiantuntijoita. Western Lakeland Wellbeing -verkoston voittoa perusteltiin laadukkailla kohteilla, innovatiivisuudella ja Suomelle tyypillisiin vesi- ja luontoelementteihin perustuvilla hyvinvointipalveluilla. Sauna, perinnehoidot ja lähiruokaperinne ovat oleellinen osa tarjontaa. Raati piti esimerkillisenä pontevaa ja ennakkoluulotonta otetta maakunnat ylittävän yhteistyön tekemisessä.

Päijänteen rannalla sijaitseva koulutus-, loma- ja juhlakeskus Lehmonkärki on mukana voittoisassa Western Lakeland Wellbeing -verkostossa. Valokuva Julia Kivelä.

 

Verkostossa ovat mukana Päijät-Hämeestä Lehmonkärki, Travellamo, Best Lake Nature Adventures, Luontoemo, Vierumäki ja Pajulahti. Keski-Suomesta Varjola ja Revontuli sekä Pirkanmaalta Serlachius museot, Vaihmalanhovi ja Frantsila. Lisäksi mukana ovat alueorganisaatiot Visit Lahti, Visit Jyväskylä ja Visit Tampere.

Kunniamaininnat

Voittajan lisäksi kilpailussa jaettiin kolme kunniamainintaa:

STEP INTO NAANTALI ARCHIPELAGO AND SLOW DOWN YOUR PULSE.
Perusteluina mm. Naantalilla on vuosisatoja pitkät perinteet suomalaisena hyvinvointimatkailukohteena. Nykyisin kohde on monipuolinen ja sen ympärivuotisuuteen panostetaan. Saaristo ja meri, muumit ja hyvinvointi on määritelty Naantalin alueen tärkeimmiksi matkailun vetovoimatekijöiksi.

WELLBEING KARELIA.
Verkoston erityisiä vahvuuksia ovat karjalaisuus ja karjalaisesta perinteestä kumpuavat matkailu-, kulttuuri- ja hyvinvointipalvelut. Lisäksi suomalaisuus sekä metsäisen järviympäristön hyödyntäminen ovat hyvinvointituotteiden keskiössä. Hyvinvointipalveluita tuotetaan luovin keinoin luonnosta, sen hiljaisuudesta, kulttuurista ja paikallisesta kiireettömästä elämänrytmistä.

SAUNA TOUR KUUSAMO – LAPLAND.
Verkosto kuuluu suomalaisiin hyvinvointimatkailun pioneereihin ja se toimii Rukan ja Kuusamon matkailualueella. Toiminta on ollut käynnissä useita vuosia ja nyt tavoitteena on ottaa seuraava askel volyymiltaan isompaan, laajempaan ja ympärivuotiseen toimintaan

Antti Haukkamaa

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.