Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Wine in the woods -tastingit Nuuksiossa

Viime kesänä lanseerattu Wine in the woods -viininmaisteluelämys saa jatkoa Nuuksion metsissä.

Viinibaari pystytetään touko-syyskuussa joka perjantai klo 18-20 Nuuksion Pohjoisen Portin metsien suojiin. Tastingit pidetään ilman säävarausta. Näin metsän ja luonnon muuttuvat piirteet tekevät jokaisesta tastingista uniikin elämyksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eräsommelieeri Tero Pullinen valitsee viinit juuri kyseisen havumetsän elementteihin sopiviksi, jotta aistikokemuksesta tulee mahdollisimman täydellinen. Tulevana kesänä punaviinitastingien vaihtoehtona on myös valkoviinitasting.

Kaksituntiseen viininmaisteluhetkeen kuuluu paitsi huolella valittuihin viineihin tutustuminen eräsommelieerin johdolla, myös metsän ja sen elementtien aistimista ohjatusti.

Metsäviinibaarin rakenteet puretaan pois joka kerta kun tasting on ohi.

”Ekologisuus ja paikallisuus on toiminnassamme tärkeää. Viinit ovat eurooppalaisia ja kestävästi tuotettuja, rakenteet eivät vahingoita luontoa ja esimerkiksi viinibaarissa käyttämämme matot ovat paikallista käsityötä”, kertoo idean isä ja Metsien kätkemä -televisiosarjasta tuttu Antti Huttunen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nuuksion Pohjoisella Portilla pidettäviin tastingeihin voi saapua vaikka yksinkin. Ryhmille tastingeja voidaan järjestää myös muualla asiakkaan näin toivoessa.

Parituntisen elämyksen hinta on 118 euroa.

Lisätietoa tästä.

 

Lähde: Retkipaikka

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.