Hyppää sisältöön
Anne-Marie Aminoff ja Alexander Aminoff
· Riikka Krenn

Wiurilan kartano uudistuu sukupolvenvaihdoksen myötä

Halikossa sijaitseva Wiurilan kartano on siirtynyt suvun kahdeksannen polven johdettavaksi.

Wiurilan historiallisessa aateliskartanossa on tehty sukupolvenvaihdos ja kartano on siirtynyt Alexander Aminoffin hoidettavaksi äidiltään Anne-Marie Aminoffilta. Omistajanvaihdoksen myötä Wiurila on muuttunut osakeyhtiöksi, mikä entisestään vahvistaa sen kilpailuasemaa.

Wiurilassa toimii nykyään kolme museota, ravintola ja juhlatilat, 18-reikäinen golfkenttä, Gasthaus sekä hevostalli. Kesäaikaan Wiurilan Kesä -taidenäyttely esittää nykytaidetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudistumista historiaa kunnioittavalla visiolla

Wiurilan toimitusjohtaja Alexander Aminoff tuo mukanaan uuden vision, joka kunnioittaa Wiurilan kiehtovaa historiaa ja vastaa tätä päivää. Visio sisältää valoisan tulevaisuuden, johon kuuluu vihreää siirtymää, teknologiaa sekä kestäviä ja nykyaikaisia palveluita ympäri vuoden. Aminoff, jolla on tausta kauppatieteissä ja kokemusta kansainvälisestä myynnistä, on sitoutunut kehittämään Wiurilaa aktiivisesti seuraaville sukupolville.

“Wiurila on aina ollut enemmän kuin herrasväen koti. Se on pala Suomen historiaa, ja nyt tavoitteena on tehdä siitä entistä kiehtovampi, monipuolisempi ja saavutettavampi kaikille vierailijoille”, sanoo Aminoff.

Kartanon uudistuksissa keskitytään ensin alueen perusinfrastruktuurin kunnostamiseen. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös energiatehokkaiden ratkaisujen käyttöönotto.

“Tavoitteenani on tarjota ympärivuotisia palveluita, jotka rikkovat perinteisen sesonkiajattelun rajoja. Wiurilan pitäisi olla paikka, jossa asiakkaat voivat nauttia luonnonkauneudesta, taiteesta ja arvokkaasta historiasta milloin tahansa. Palveluja tuottaa tiivis ja sitoutunut yhteisö eri alan toimijoita”, toteaa Aminoff.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kestävä kehitys etusijalla

Wiurilan uudistuksissa kestävyys on avainasemassa. Kestävän kehityksen periaatteiden soveltaminen kaikessa toiminnassa on nykyään välttämätöntä. Kestävät käytännöt eivät ainoastaan suojaa ympäristöä vaan myös parantavat kartanon taloudellista tehokkuutta pitkällä tähtäimellä.

“Haluan, että Wiurila tunnetaan paitsi historian havinasta myös ympäristöystävällisyydestään. Tämä on vastuumme tuleville sukupolville”, Aminoff sanoo.

Lähde ja kuva: Wiurilan kartano

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.