Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

WTF – Welcome to Finland!

Ruotsalainen Senay Berhe on matkustanut viimeisen puolen vuoden aikana eri puolilla Suomea kuvaamassa maata omin silmin. Kuvista koostettu näyttely sai nimekseen WTF – Welcome to Finland. Valokuvanäyttely on esillä Tukholman Crum Heaven -galleriassa 6.–20. lokakuuta.

Suomessa matkustaessa on jatkuva positiivinen “WTF” tunne. Ja se ajatus läpäisee koko näyttelyn. Suomi on niin tuttu, mutta silti täysin erilainen. Sitä tunnetta olen yrittänyt vangita kuviin. Se on sekoitus “WTF:ää” ja Welcome to Finlandia”, Senay Berhe sanoo.

Viimeisen puolen vuoden aikana valokuvaaja on vieraillut useita kertoja Helsingissä, Turussa ja Ahvenanmaalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toivon, että tunnelma valokuvissa välittää sen tunteen, jonka sain vieraillessani Suomessa”, Berhe sanoo.

Näyttelyn takana on Visit Finland. Näyttelyllä pyritään tuomaan esiin erilaisia näkökulmia Suomesta, puhuttelemaan Ruotsin markkinoille valittua “edelläkävijät”-kohderyhmää sekä herättämään heidän kiinnostuksensa matkustaa Suomeen.

Halusimme Visit Finlandilla tarjota Suomesta erilaisen, normaalista poikkeavan kuvan ruotsalaiselle yleisölle. Yhteistyön edellytyksenä oli antaa Senay Berhelle täysi taiteellinen vapaus. Senaylla on ainutlaatuinen visio, ja toivon, että näyttely on silmiä avaava kaikille vierailijoille”, kertoo Visit Finlandin Ruotsin markkinoista vastaava PR-päällikkö Sari Hey.

Senay Berhe on tehnyt musiikkivideoita, digitaalisia kampanjoita, palkittuja lyhytelokuvia ja dokumentteja 20-vuotisen uransa aikana. Hänen työnsä on saanut kansainvälistä tunnustusta, ja sitä on esitelty gallerioissa, elokuvafestivaaleilla ja akateemisissa instituutioissa ympäri maailmaa. Hän on myös ollut mukana luomassa Afripedia-alustaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valokuvanäyttely on avoinna Tukholman Crum Heaven galleriassa (Högbergsgatan 38-40) 6.-20.10.

Lue lisää tästä.

 

Lähde: Visit Finland

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.