Hyppää sisältöön
· Leena

Yhä useammat suunnittelevat matkaa tietyn teeman ympärille

Matkamessujen teettämän Lomamatkaennusteen mukaan suomalaiset matkustavat innokkaasti myös vuonna 2019.

Lähes joka toinen ulkomaille matkustavista suunnittelee kaupunkilomaa, joka onkin ollut suosituin suomalaisten lomatyyppi vuodesta 2013 lähtien.

Teemamatkat ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Teemamatkoista historiaan, luontoon ja kulttuuriin keskittyvät matkat ovat suomalaisten keskuudessa suosittuja. Teemamatkoja toteutettaessa matkatoimistojen asiantuntemusta ja osaamista käytetään aiempaa enemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähes kolmannes suunnitteleekin kulttuurimatkaa (29 % vastaajista) tai luontomatkaa (29 % vastaajista) vuodelle 2019. Neljännes vastaavasti suunnittelee historiaan keskittyvää matkaa (26 % vastaajista), myös liikunnalliset ja jopa extreme-lomat kiinnostavat yhä useampaa suomalaista (26 % vastaajista).

Useampi kuin kolme neljästä (86 %) arvioi käyttävänsä rahaa matkailuun tänä vuonna enemmän tai saman verran kuin viime vuonna. Matkailuun aiempaa enemmän rahaa aikovat käyttää erityisesti 35–65 –vuotiaat.

Lomamatkan varaamisessa suomalaiset luottavat yhä enemmän matkapalveluyritysten ja matkatoimistojen palveluihin. 66 % varaa matkansa lento-, laiva-, juna- ja bussiyhtiöiden sivujen kautta.

Matkatoimistojen sivuja lomamatkan varaamiseen puolestaan käyttää 43 % vastaajista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurin osa majoituksesta varataan puolestaan hotellien ja muiden matkapalveluiden myynti- tai vertailusivustoilta tai suoraan hotellien omilta sivuilta.

Vastaajista 57 % kertoi tehneensä vuoden 2018 aikana yhden tai kaksi matkaa, ja keskimäärin suomalaiset tekivät vuoden aikana vajaa kolme ulkomaan lomamatkaa.

 

Matkamessujen Matkailututkimus 2019. Toteuttaja Kantar TNS. Tutkimuksen kohderyhmä Suomen 18 v.+ väestö Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimukseen vastasi 1236 henkilöä joulukuussa 2018.

Leena