Hyppää sisältöön
· Leena

Yhdysvaltain Neitsytsaaret maksaa matkailijoille lomailusta

Yhdysvaltain Neitsytsaaret kutsuvat matkailijoita juhlimaan heidän kanssaan 100-vuotista amerikkalaista historiaa hiukan erikoisella tavalla, saaret nimittäin maksavat lomailijoille heidän oleskelustaan 300 dollaria.

Kohde on etenkin amerikkalaisten turistien suosiossa, sillä he eivät tarvitse passia saarille matkustaessaan.

300 dollarin lahjasumman matkailija voi käyttää paikan päällä esimerkiksi kiertoajeluihin, helikopterilentoihin tai vaikkapa erilaisiin aktiviteetteihin, kuten sukellusmatkoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarkoituksena on, että matkailijat tutustuisivat lähemmin saarten eri kohteisiin, eivätkä viettäisivät lomaansa vain verovapaakaupoissa, kuten suurin osa risteilymatkustajista tekee Saint Thomasin pääkaupungissa Charlotte Amaliella.

Saadakseen merkkivuoden juhlaedun pitää matkavaraus olla tehty 1. lokakuuta 2017 mennessä. Matkustusaikaa on tämän vuoden loppuun saakka. Minimimajoitusaika on kolme yötä.

Varaus tulee tehdä Yhdysvaltain Neitsytsaarien nettisivuston kautta.

Samaiselta sivustolta löytyy myös täydellinen lista kohteista, joissa juhlaedun voi käyttää hyödyksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kampanjaan osallistuvat hotellit on määritelty erikseen, ja niitä on Saint Thomasilla, Saint Johnilla sekä Saint Croixilla.

1917 Tanska myi saaret, yhtä saarta lukuun ottamatta, Yhdysvalloille 25 miljoonalla dollarilla.

Tanskan motiivi kaupalle oli orjakaupan kiellon myötä kannattamattomaksi käynyt sokerituotanto. Yhdysvallat vastaavasti halusivat suojella Panaman kanavaa, sillä saaret sijaitsevat tärkeän merireitin varrella.

Timo Kauppinen
Leena