Yli 70 lentoyhtiö testaa jo IATAn Travel Passia

IATAn Travel Pass on testikäytössä jo yli 75:ssä lentoyhtiöllä. Singapore Airlines oli ensimmäisten joukossa ja viimeisimpinä joukkoon ovat liittyneet Etihad Airways, Jazeera Airways, Jetstar, Qantas, Qatar Airways ja Royal Jordanian.

Myös Finnair testaa IATAn Travel Passia Lontoon lennollaan.

“Kuukausia kestäneen testauksen jälkeen IATA Travel Pass on nyt siirtymässä käyttövaiheeseen. Sovellus on osoittautunut tehokkaaksi välineeksi hallita monimutkaista sotkua, kun hallitukset vaativat erilaisia todistuksia maahan saapumiseksi. On meille suuri kunnia, että eräät maailman tunnetuimmista lentoyhtiöbrändeistä tuovat sen asiakkaidensa saataville tulevina kuukausina”, sanoo IATA:n pääjohtaja Willie Walsh.

Sovellus tarjoaa matkustajille helpon ja luotettavan tavan tarkistaa mitä hän matkaa varten tarvitsee, vastaanottaa testituloksia ja skannata rokotustodistuksiaan sekä varmistaa, että ne täyttävät kohde- ja kauttakulkuvaatimukset. Sovelluksesta ne on vaivatonta jakaa terveysviranomaisille ja lentoyhtiöille ennen lähtöä. Näin vältetään asiakirjojen tarkastuksiin liittyvät jonot ja ruuhkat – mikä hyödyttää niin matkustajia, lentoyhtiöitä, lentoasemia kuin viranomaisia.

Tällä hetkellä sovelluksen avulla voidaan hallinnoida rokotustodistuksia 52 maasta (jotka edustavat 56 prosenttia maailmanlaajuisista lentomatkoista). Marraskuun loppuun mennessä määrä kasvaa 74 maahan, jotka edustavat 85 prosenttia maailmanlaajuisesta liikenteestä.

IATA Travel Passin odotetaan olevan avainasemassa lentomatkustuksen toipumisessa. Digitaalinen ratkaisu matkailijan terveystodistusten hallintaan tukee matkustamisen aloittamista. Koska monet hallitukset sälyttävät COVID-19-asiakirjojen tarkastuksen lentoyhtiöille, sovellus on ratkaisu, jolla voidaan välttää jonot ja ruuhkat lähtöselvityksessä matkustamisen lisääntyessä.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X