Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Yli 700 000 matkustajaa on allekirjoittanut vetoomuksen EU:lle – allekirjoita sinäkin!

Ryanair on ryhtynyt taistoon Ranskan jatkuvien lakkojen aiheuttamien ylilentokieltojen vuoksi.
Kuusi viikkoa sitten Ryanair aloitti taiston, sillä se on joutunut peruuttamaan yli 4 000 lentoa Ranskan lennonjohdon lakkojen vuoksi. Lakot ovat vaikuttaneet jo yli 730 000 matkustajan lentoihin.

Myös muiden lentoyhtiöiden matkustajat ovat kärsineet Ranskan lennonjohdon lukuisista lakoista.

Ryanair, ja sen kyllästyneet matkustajat ovat jälleen kerran kehottaneet EU:n komissiota ryhtymään välittömiin toimiin Euroopan kansalaisten vapaan liikkuvuuden ja ylilentojen suojelemiseksi Ranskan lennonjohdon lakkojen aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo yli 700 000 matkustajaa on allekirjoittanut Ryanairin Protect Passengers: Keep EU Skies Open” -vetoomuksen, jossa EU:n komissiota kehotetaan ryhtymään välittömiin toimiin ja suojelemaan Euroopan kansalaisten liikkumisvapautta ja ylilentoja Ranskan lennonjohdon lakkojen aikana. Tavoitteena on saada miljoona allekirjoitusta.

Puheenjohtaja Ursula von der Leyen ei kuitenkaan ole vielä tehnyt mitään EU:n matkustajien lukuisista kehotuksista huolimatta. Sadat tuhannet matkustajat ovat kärsineet peruutuksista ja viivästyksistä Ranskan lennonjohdon toistuvien lakkojen vuoksi, vaikka he eivät edes olleet lentämässä Ranskaan tai Ranskasta.

Ranska käyttää vähimmäispalvelulainsäädäntöä suojellakseen Ranskan sisäisiä lentoja, kun taas EU:n ylilentoja Saksasta, Espanjasta, Italiasta, Iso-Britanniasta ja Irlannista peruutetaan suhteettoman usein. Italia ja Kreikka suojelevat jo nyt ylilentoja lennonjohdon lakkojen aikana, ja EU:n komission on nyt vaadittava, että Ranska tekee samoin.

“Vaikka Ranskan lennonjohtolakot ovat jatkuneet 52 päivää vuoden 2023 neljän ensimmäisen kuukauden aikana ja yli 730 000 matkustajaa on joutunut perumaan lentonsa lyhyellä varoitusajalla, presidentti Ursula von der Leyen ei ole vieläkään ottanut asiaan kantaa. Hän ei ole edes pahoitellut asiaa yli 700 000 EU:n matkustajalle, jotka ovat allekirjoittaneet Protect Passengers: ”Pidä EU:n ilmatila avoimena” -vetoomuksen, koska he ovat kyllästyneitä siihen, että heidän matkasuunnitelmansa joutuvat kärsimään tarpeettomista häiriöistä, kun pieni määrä ranskalaisia lennonjohtajia lakkoilee, ja koska EU:n komissio on toistuvasti epäonnistunut suojelemaan heidän liikkumisvapauttaan ja ylilentojaan ranskalaisten lennonjohtajien lakkojen aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

EU:n komission on aika suojella ylilentoja Ranskan lennonjohdon lakkojen aikana, kuten Italia ja Kreikka jo tekevät. Jos Ranskan lennonjohtoliittojen ammattiliitot haluavat lakkoilla, niiden pitäisi peruuttaa Ranskan lennot ja suojella ylilentoja, ei peruuttaa EU:n ylilentoja muun muassa Saksasta, Espanjasta, Italiasta ja Iso-Britanniasta.

Ryanair kehottaa kaikkia eurooppalaisia matkustajia alekirjoittamaan Protect Passengers: Keep EU Skies Open -vetoomuksen ja vaatia von der Leyeniä ja EU:n komissiota ryhtymään toimiin kaikkien EU-kansalaisten lentojen suojelemiseksi.

Lähde: Ryanair

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.