Yli 900 000 dollarin edestä matkatavaroita jäi USA:n turvatarkastuksiin vuonna 2019

USA:n lentokenttien turvatarkastusviraston (TSA, The US Transportation Security Administration) mukaan lentokenttien turvatarkastuspisteisiin on vuonna 2019 jäänyt yli 926 030 dollarin edestä matkatavaroita. Tämä oli hiukan vähemmän kuin edellisenä vuonna, jolloin matkatavaroita löytyi jopa 960 105 euron edestä. TSA käyttää varat koulutukseen ja lentoturvallisuuden kehittämiseen.

Lentokentillä matkustajat joutuvat moniin turvatarkastusrutiineihin – etenkin jos ovat vaarassa myöhästyä lennoltaan – eivätkä aina muista huolehtia kaikista matkatavaroistaan. Turvatarkastusviranomaiset löytävätkin usein unohdettuja tavaroita ja jopa kentälle unohtuneita käteisvaroja.

Suurimmilla ja eniten liikennöidyillä kentillä matkustajat ovat taipuvaisia unohtamaan eniten matkatavaroita. Jo yksistään New Yorkin John F Kennedyn kentälle jäi viime vuonna miltei 100 000 dollarin edestä lunastamattomia matkatavaroita. Silti maailman eniten liikennöidyllä eli Atlanta Hartsfield-Jacksonin lentokentällä löytötavaroiden arvo oli vain 13 315 dollaria.

TSA:n mukaan lentokentät, joilta on löytynyt viime vuonna eniten käteisvaroja ovat John F. Kennedyn, San Franciscon, Miamin, McCarranin ja Dallasin Fort Worthin kansainväliset lentokentät. Muut lentokentät, joille on unohtunut huomattavan paljon käteisvaroja ovat Chicago O’Haren, Los Angelesin kenttä ja Orlandon lentokentät. Suurin osa unohdetuista käteisvaroista oli Amerikan dollareita.

Lähde: Flying Simple

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X