Zerobnb.com –  Nesteen haaste Airbnb:lle?

Neste, maailman toisiksi vastuullisin yritys, haastaa Airbnb:n lisäämään palveluunsa vaihtoehdon vastuullisista majoitusvaihtoehdoista.

Siihen saakka Neste ylläpitää omaa Zerobnb.com-sivustoa, joka tarjoaa ympäristöystävällisiä majoitusvaihtoehtoja yksityisiltä omistajilta.

Sivusto on käytettävissä ainoastaan siihen asti, kunnes Airbnb lisää ominaisuuden omaan palveluunsa.

Palvelu julkaistiin YK:n kansainvälisenä ilmastonsuojelun päivänä lokakuun lopulla. Sivusto on luotu vastaamaan nykyajan tiedostavan maailmanmatkaajan tarpeisiin.

”Kestävämpi matkailu on kasvussa, mutta jos et ole asiantuntija, on majoituskohteen ympäristöystävällisyyttä haastavaa arvioida. Siksi on tärkeää tuoda vastuulliset vaihtoehdot kaikkien saataville. Tavoitteemme on herättää keskustelua ja toivomme, että tämä innostaa Airbnb:n lisäämään palveluunsa kategorian kestävälle majoitukselle,” kertoo Nesteen markkinointijohtaja Sirpa Tuomi.

Zerobnb:n majoitusvaihtoehdot valitaan niiden kestävien ominaisuuksien perusteella. Kohteet voivat kohota listalla lisäämällä tiloihinsa oikeaoppiset kierrätysmahdollisuudet tai kehottamalla vierailijoita välttämään muovijätettä oleskelunsa aikana.

Lähiympäristöstä tulisi luonnollisesti löytyä mahdollisimman vastuullisia palveluita, kuten joukkoliikenteen käyttömahdollisuus ja ravintoloita.

Osa Journey to Zero -hanketta

Zerobnb.com on osa Journey to Zero -hanketta, jossa Neste etsii tapoja ohjata maailmaa kohti fossiilitonta tulevaisuutta. Aiempia Journey to Zero -toteutuksia ovat muun muassa Zero Island sekä Nolla-mökki. Vähäpäästöinen Nolla-mökki oli vuokrattavissa Airbnb:n kautta ja varauskiintiö täyttyi minuuteissa – joka kertoo kiinnostuksesta kestävää turismia kohtaan.

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X