Micken herkullinen riista-ateria

Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.

Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.

 

Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.

Nyt on vuorossa huippuateria Micken Villiruoka– kirjasta: Riistajauhelihapihvit ja paahdetut palsternakat

 

 

Riistajauheliha on kuivaa, joten se kaipaa tuekseen rasvaa. Jotta pihveistä tulee mehukkaita, minä sekoitan taikinaan porsaan jauhelihaa. Se myös miedontaa riistan makua.

4 annosta

Juustoiset riistajauhelihapihvit

500 g riistajauhelihaa

500 g porsaan jauhelihaa

2 dl korppujauhoja

1 dl kermaa

5 dl vettä

1 dl hienonnettua keltasipulia

2 rkl sinappia

1 rkl kasvisliemijauhetta

2 dl juustoraastetta

1⁄2 dl persiljaa

1⁄2 dl hienonnettua tuoretta timjamia

Suolaa ja pippuria

Voita paistamiseen

 

Hienonna sipuli ja timjami. Raasta juusto.

Sekoita kulhossa korppujauhot, kerma ja vesi. Lisää korppujauhoseokseen kaikki ainekset lihaa lukuun ottamatta. Sekoita lopuksi joukkoon liha.

Muotoile jauhelihasta haluamasi kokoisia pihvejä. Paista pihvit voissa paistinpannulla.

 

 

Paahdetut palsternakat

Palsternakoissa on makeutta, joka sopii hyvin yhteen riistan- lihan kanssa. Valkosipuli, timjami ja rosmariini maustavat paahdetut palsternakat herkullisiksi.

 

4 kohtuullisen isoa palsternakkaa

1 kokonainen valkosipuli

1 nippu timjamia

2 rosmariininoksaa

Suolaa ja pippuria

50 g voita

 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Kuori palsternakat ja leikkaa pois tyvi ja kärki. Halkaise palsternakat pituussuunnassa ja paloittele ne kuuteen osaan. Puolita valkosipuli.

Laita palsternakkapalat uunivuokaan yhdessä valkosipulin, timjamin, rosmariinin, voin, suolan ja pippurin kanssa.

Paista uunissa 15 minuuttia.

 

Kuvat: Linus Lindholm

 

Mickeä voit seurata:

Instagram: @michaelbjorklundchef 

Facebook: Michael Björklund Chef 

YouTube: Michael Björklund Chef 

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X