Hyppää sisältöön
· Leena

Aitoa italialaista Siljan Tavolàtassa

Luoteis-Italian Liguriasta lähtöisin oleva menu sisältää runsaasti merenantimia, ja on saanut inspiraation siitä, mitä tavalliset italialaiset kotiäidit ostavat markkinoilta.

Tavolàta-ravintoloiden ruokalistalla näkyy Luoteis-Italian Ligurian alueen erikoisuudet ja raaka-aineet; mereneläviä, kalaa, lihaa ja vihanneksia. Alkupalalistalta löytyy Italiassa suosittua turskaa, joka on Tavolàtassa tuoreesta fileestä hauduttaen valmistettu. Sille antaa makusäväyksen Taggiascaoliivijauhe. Kampasimpukat on kevyesti savustettu ja maustettu fenkolilla ja tähtianiksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen lämmin ruoka eli primi piatti on jättirapurisotto, joka saa kermaista täyteläisyyttä Stracciatella-tuorejuustosta, kesäkurpitsapasta nautitaan Taggiasca-oliivien ja paahdettujen pinjansiemenien kanssa.

Paahdettu lohi maustuu seesamkastikkeella. Voissa paistettu ruijanpallas saa seurakseen rypäle-emulsiota, haudutettua endiiviä ja karamellisoitua klementiiniä. Yksi pääruoista on avattu kanin filee, joka täytetään vasikanlihasta, pinaatista ja yrteistä tehdyllä murekkeella. Annoksessa on mukana oliiveja ja munakoisokaviaaria ja sen kruunaa timjamikastike. Ja toki listalla on myös grillattua härän sisäfileetä.

Jälkiruoista Tiramisu lienee se rakastetuin. Ricottavanukas sokeroidulla appelsiinilla, hasselpähkinällä ja suklaakastikkeella löytää epäilemättä paljon ystäviä. Jälkiruokien ennakkosuosikki lienee kuitenkin täydellinen oliiviöljyjäätelö, josta Silja Serenaden keittiöpäällikkö Juha Tamminen tiivistää ”on muuten todella hyvää”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valter Gaiaudi teki menun suunnittelussa yhteistyötä Silja Linen laivojen keittiöpäälliköiden kanssa, sillä matkustajien suosikkeja haluttiin säilyttää mukana listalla. Listalta löytyy edelleen kaksi erilaista leikkelevalikoimaa, tomaatti-mozzarellasalaattia, lohta ja sitruunapannacottaa. Neljän ruokalajin ”Menu Italiano” maksaa 59,00 €, muuten hinnat annoksen mukaan.

Oliivit ovat Ligurian toinen tunnettu herkku. Alpeilta Välimereen laskeutuvien jokilaaksojen pengerretyissä oliivilehdoissa kypsyvät arvostetut Taggiasca-oliivit. Niitä viljelee perinteisillä menetelmillä Boerin perhe, jonka huippulaadukkaita ROI-oliiveja ja -oliiviöljyjä käytetään Tavolàtan keittiössä. Niitä voi myös ostaa Tavolàta-ravintoloista mukaan tuliaisiksi.

Leena