Hyppää sisältöön
Koitelinkoski
· Ikkunapaikka

ATTA Adventure Week tuo Ouluun ja Ruka-Kuusamon alueelle matkanjärjestäjiä ja kansainvälistä mediaa

Merkittävä kansainvälinen matkailutapahtuma saapuu Ouluun ja Ruka-Kuusamon alueelle elokuussa 2024.

Visit Finland, Oulun Matkailu ja Ruka-Kuusamo Matkailu tuovat yhdessä kansainvälisen matkailualan järjestön Adventure Travel Trade Associationin (ATTA) kanssa Adventure Week -tapahtuman Suomeen elokuussa 2024.

Merkittävä näkyvyyspotentiaali

Adventure Week Finland on osa ATTA:n järjestämää tapahtumakokonaisuutta, joka kokoaa yhteen maailman johtavat luonto- ja seikkailumatkailutoimijat. Tapahtuma esittelee Oulun ja Ruka-Kuusamon alueen elämyksiä, aktiviteetteja ja luontomatkailun mahdollisuuksia sekä paikallisten yritysten tarjoamia palveluita kansainvälisille matkanjärjestäjille ja median edustajille.

”Tämä on täydellinen markkinapaikka Oululle ja Pohjolan rengastielle. Alueellamme, erityisesti Pohjolan rengastiellä, on tarjolla rikas historia, kulttuuri ja monipuolisia luontoelämyksiä, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailman. Tapahtuma tuo alueelle laadukkaita matkanjärjestäjiä ja median edustajia, jotka auttavat lisäämään alueen näkyvyyttä ja houkuttelevuutta matkailukohteena”, sanoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Ruka-Kuusamon alueella nähdään tapahtuman potentiaali suurena.

“Ruka-Kuusamossa odotamme Adventure Week -tapahtumaa innolla. Alueellaamme on kehitetty pitkään vastuullista luontomatkailua ympärivuotisesti. Mahdollisuus saada kohteemme ja sen palvelutarjonta esille globaalissa tapahtumassa luo uskoa kasvavalle kv-matkailulle kesä- ja ruskasesonkiin. Erityisesti alueen kansallispuistot, poronhoidon perinteet ja sen nykymuoto sekä suomalainen saunakulttuuri ja paikallinen villiruoka ovat niitä tekijöitä, jotka kesässä kiinnostavat globaalisti – kauniita maisemia unohtamatta!”, kertoo Ruka-Kuusamo Matkailun markkinointipäällikkö Tessa Suopanki.

Kansallispuistoja ja kulttuuria

Viikon mittaisen Adventure Week Finlandin ohjelman ensimmäisinä päivinä vieraillaan porotilalla Kuusamossa, seikkaillaan Karhunkierroksella ja Oulangan kansallispuistossa sekä tutustutaan kesän 2024 uuteen gravel-pyöräilyreitistöön sekä Ruka-Kuusamon matkailualan toimijoihin. Viikko huipentuu Ouluun, Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupunkiin, jossa tutustutaan paikalliseen kulttuuriin ja elämyksiin, melotaan jokisuistossa ja lasketaan koskea Koitelissa sekä rentoudutaan saunan löylyjen lämmössä.

”Olemme todella innoissamme siitä, että Adventure Week esittelee tulevana kesänä kaksi mielenkiintoista Suomen matkailualuetta, Oulun ja Ruka-Kuusamon. Osallistujat pääsevät oppimaan ja kokemaan uusia, hieman vähemmän tunnettuja alueita ja tuotteita sekä sellaista puolta Suomesta, josta ihmiset eivät vielä tiedä”, kertoo Gabi Stowell, ATTA:n aluekehityksen varapuheenjohtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kestävä matkailu fokuksessa

ATTA on kansainvälinen yhteisö, johon kuuluu matkailukohteita, palveluntarjoajia, vaikuttajia ja mediaa sekä matkanjärjestäjiä ympäri maailman. Kaikkia yhteisön jäseniä yhdistää kiinnostus kestävään matkailuun, luonto- ja aktiviteettimatkailuun sekä paikalliskulttuuriin. Visit Finland, Oulun Matkailu Oy että Ruka-Kuusamo Matkailu ry sekä tapahtuman vastuullinen matkanjärjestäjä Adventure Apes ovat mukana ATTA-järjestössä.

”Suomi on tunnettu kestävän matkailun edelläkävijämaana, ja niin Oulun kuin Ruka-Kuusamon alueella tehdään työtä vastuullisen ja kestävän matkailun kehittämiseksi. ATTA:n jäsenten kaltaiset asiakkaat tuovat alueelle laadukkaita matkailijoita, jotka edistävät alueiden matkailualan kestävää ja vastuullista kehitystä”, Visit Finlandin kehitysjohtaja Kati Paasi kommentoi.

Lähde: Visit Oulu

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.