Hyppää sisältöön
Polkupyöräilijöitä Barcelonassa
· Ikkunapaikka

Barcelona kieltää asuntojen lyhytaikaisen vuokrauksen matkailijoille

Barcelonan kaupunki haluaa taklata vuokrien nousua ja helpottaa paikallisten asuntotilannetta kieltämällä lyhytaikaisen vuokraamisen vuoteen 2028 mennessä.

Barcelonan kaupunginvaltuusto on ilmoittanut suunnitelmasta, jonka avulla halutaan helpottaa kaupunkia jo pitkään vaivannutta asunto-ongelmaa ja ohjata asuntokantaa takaisin paikallisten asukkaiden käyttöön.

Vuokratason jyrkkä nousu hankaloittaa paikallisten elämää

Barcelonan vuokrataso on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 68 prosenttia ja ostohinnat 38 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tilanne on yleinen suosituissa matkailukaupungeissa ympäri maailman. Hintataso karkaa helposti yli paikallisen väestön maksukyvyn, kun Airbnb:n kaltaiset lyhytaikaismajoitukset yleistyvät ja niiden osuus kaupungin asuntokannasta nousee.

Barcelona on rajoittanut lyhytaikaisvuokrausta jo aiemmin. Kaupungissa ei ole myönnetty uusia lupia sitten vuoden 2014, jolloin tarjonta jäädytettiin 9 600 asuntoon. Nyt myös nämä luvat halutaan lakkauttaa viiden vuoden siirtymäajan jälkeen vuoteen 2028 mennessä.

Kaupunki on viime vuosina rajoittanut myös luvattomasti lyhytaikaismajoituksena käytettyjen asuntojen toimintaa, ja onnistunutkin sulkemaan jo tuhansia ilman virallista lupaa toimineita vuokrakohteita.

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.