Hyppää sisältöön
Sokos Hotels
· Ikkunapaikka

Break Sokos Hotel Vuokatti uudistuu – investoinnin arvo 4,5 miljoonaa

Break Sokos Hotel Vuokattia uudistetaan mittavasti vuosina 2024-2025.

Break Sokos Hotel Vuokatti on palvellut vieraitaan jo yli 16 vuotta, joulukuusta 2007 alkaen. Noin viisi vuotta sitten hotellin ravintola- ja aamiaistiloja uudistettiin ja nyt on vuorossa hotellihuoneiden sekä kokous- ja saunatilojen uudistaminen. Uudistusinvestoinnin kustannusarvio on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Lisää superior-huoneita

Uudistuksen tavoitteena on vastata koko ajan muuttuviin asiakasodotuksiin ja parantaa huoneiden soveltuvuutta hotellin eri kohderyhmille. Hotellia ei uudistuksessa laajenneta, vaan muutostyöt tehdään hotellikiinteistön nykyisissä tiloissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Saamme uudistuksen myötä lisää superior-luokan huoneita, joiden kysyntä on viime vuosina kasvanut huoneluokista kaikkein eniten. Samoin perheiden ja sporttiryhmien suosimia neljälle hengen majoittumiseen soveltuvia huoneita tulee merkittävä määrä lisää. Hotellimme on aina ollut tunnettu erinomaisesta palvelusta ja korkeasta asiakastyytyväisyydestä. Uudistuksella haluamme varmistaa että näin on myös tulevaisuudessa”, sanoo hotellinjohtaja Tiina Rimpiläinen.

Energiatehokkuus ja kestävä suunnittelu

Hotellikiinteistön talotekniikkaa on tarkasteltu osana uudistusta.

”16 vuodessa tekninen kehitys on mennyt paljon eteenpäin. Talotekniikan osalta tehdään toiminnallisuuden ja energiatehokkuuden parantamiseksi järjestelmien mitoitustarkastelu ja uudistukset; lämmitysverkoston säätö, ilmanvaihdon tarkastelu, jäähdytyksen simulointi sekä talotekniikkaa ohjaava rakennusautomaatiojärjestelmä uusitaan kokonaisuudessaan”, sanoo kiinteistöpäällikkö Keijo Tuikka.

Vastuullisuus ja kestävyys on näkynyt kaikessa suunnittelussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Jo alusta asti oli selvää ja yhteinen näkemys, että emme lähde purkamaan kaikkea muutoksen tieltä. Siten osa aiemman kalustuksen toimivaksi todetuista runkorakenteista jätetään paikalleen ja tuodaan tähän päivään uusimalla niiden pinnat. Huoneiden ilmeen muutos tulee olemaan merkittävä ja materiaalivalinnoissa on otettu huomioon niiden kestävyys myös vuosiksi tästä eteenpäin. Myös kaikkien uudistettavien tilojen valaistus tullaan modernisoimaan energiatehokkaaksi”, sanoo hotellin suunnitteluun osallistuneen suunnittelutoimisto Franzin Johanna Alaraasakka.

”Hotellillamme on jo vuosia ollut Green Key-sertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki. Haluamme henkilökuntamme kanssa jatkaa vastuullisuuden kehittämisen tiellä arjen tekemisissämme. On hienoa, että tämän uudistuksen myötä myös koko hotellikiinteistön osalta tapahtuu positiivista kehitystä entistä kestävämmän matkailun mahdollistamiseksi”, iloitsee hotellipäällikkö Tuula Seppänen.

Kerroshoitotyölle tulee uudistuksen myötä lisää neliöitä 2.kerrokseen, mikä sujuvoittaa jatkossa kerroshoidon työskentelyä.

”Myös lisääntyvä kiinteiden lisävuoteiden määrä huoneissa tehostaa työskentelyä erityisesti perhelomasesongeissa”, Seppänen jatkaa.

Työt alkavat huhtikuussa

Uudistustyöt tehdään vaiheittain huhtikuusta 2024 alkaen siten, että hotelli on koko projektin ajan normaalisti auki. Töiden valmistumistavoite on helmikuu 2025.

Break Sokos Hotel Vuokatti uudistuksen jälkeen

  • 144 uudistettua hotellihuonetta (määrät huoneluokittain standard 89, superior 45, superiorX 4 ja suite 6) ja 36 lomahuoneistoa
  • Kapasiteetti yhteensä 600 vuodepaikkaa
  • Ravintolat Amarillo ja Kippo
  • Uudistettuja kokoustiloja 5–150 hengelle, auditorio 110 paikkaa, aamiaishuone Hella
  • Uusi saunaosasto hotellivieraille 2.kerroksessa
  • Kuntosali
  • Hirsinen rantasauna ja Kammi-elämystila Särkinen-järven rannassa

Lähde: Osuuskauppa Maakunta
Kuva: SOK

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.