Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Finnair aloittaa muutosneuvottelut: Suomesta vähenisi 120 työpaikkaa

Finnair aloittaa muutosneuvottelut, joissa se keskustelee henkilöstönsä kanssa suunnitelmastaan uudelleen järjestellä organisaatiotaan mahdollisilla henkilöstövähennyksillä ja työtehtävien muutoksilla. Suunnitelma liittyy Finnairin 7.9. julkaisemaan uuteen strategiaan, joka keskittyy palauttamaan Finnairin kannattavuuden.  Suunnitelman tavoitteena on rakentaa Finnairin eri toiminnot sellaisiksi, että niiden henkilöstömäärä vastaa Finnairin kokoa ja yhtiön toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia. Finnair lentää tulevina vuosina huomattavasti vähemmän kuin pandemiaa edeltävänä aikana.

Suunnitelma voisi toteutuessaan johtaa noin 200 työpaikan vähentymiseen Finnairissa globaalisti, joista noin 120 työpaikkaa vähentyisi Suomessa. Neuvotteluiden piirissä on Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä. Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5300 työntekijää. Neuvottelut eivät koske lentävää henkilöstöä tai muita täysin operatiivisissa tehtävissä toimivia.

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen myötä sulkeutunut Venäjän ilmatila vaikuttavat merkittävästi liiketoimintaamme. Muiden toimien ohella, joudumme valitettavasti keskustelemaan myös sellaisista keinoista Finnairin tervehdyttämiseksi, jotka ovat henkilöstölle raskaimpia”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Osana neuvotteluita käsitellään sosiaalisen tuen kokonaisuutta, jolla tuettaisiin mahdollisesti työnsä menettäviä. Finnair tarjosi uudelleentyöllistymistä edistävää sosiaalisen tuen kokonaisuutta vuonna 2020 pandemian aiheuttaman tilanteen vuoksi työnsä menettäneille finnairilaisille hyvin tuloksin.

Muutosneuvottelut henkilöstön kanssa alkavat 5.10. ja niiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa. Finnair käy parhaillaan keskusteluja kaikkien tärkeiden sidosryhmiensä kanssa muutoksista, joita tarvitaan Finnairin kannattavuuden parantamiseksi. Henkilöstönsä kanssa Finnair keskustelee myös työehtojen muutoksista, joilla niin ikään vähennettäisiin yksikkökustannuksia.

 

Lähde: Finnair

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.