Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Finnlinesin Superstar-aluksille uusi ruokamaailma

Syksyllä Naantali-Långnäs-Kapellskär-reitillä liikennöintinsä aloittavat uudet Finnlinesin Superstar-luokan rahti-matkustajalaivat nostavat varustamon ravintolapalvelut uudelle tasolle. Yhteistyö kokki ja ravintoloitsija Henri Alénin kanssa on synnyttänyt elämyksellisen ravintolamaailma, jossa on huomioitu niin laivaympäristö kuin se, miten ruoka on osa matkustuskokemusta

Henri Alén on ollut apuna AlFisherman’s Bistron, Barrel Bayn ja Micke’s À la carte -ravintolan menuiden suunnittelussa. “Tarjoamme saariston makuja ja elämyksiä kansainvälisellä otteella ja panostamme siihen, että ruoka ei ole laivalla muonitusta vaan elämys. Olkoon kyse aamupuurosta, kokousleivoksesta tai illallisesta, kaikilla tuotteilla pitää olla pieni tarina kerrottavana”, Alén sanoo.

Alén lupaa uusille laivoille tuleville matkustajille ruokaelämyksen, jota ei Finnlinesin laivoilla ole aiemmin ollut. “Micke’s Wine & Dine À la Carte -aamiaisesta olen todella ylpeä, ja veikkaan että Fishmarketin & Grillin Barbeque -tuotteet ja kastikkeet ovat jotain, mitä laivoilla ei ole nähty. Barrel Bay -baarin pikkusyötävät ja Fishmarketin alueella saatava rapuämpäri ovat asioita, joita itse tulen taatusti nauttimaan.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusissa menuissa korostuvat lähellä tuotetut ja useissa erilaisissa annoksissa hyödynnettävät raaka-aineet, mikä osaltaan pienentää ruuan hävikkiä.

Uusien menuiden raaka-aineet ovat löytyneet esimerkiksi saaristosta. Leipomotuotteet ovat Turun seudulta, Ahvenanmaalta tulee muun muassa karitsaa, saaristolaispöytä ja paikallisia limonadeja. Finnlines on aloittanut tänä keväänä tiiviin yhteistyön Kespron kanssa. Kespro toimittaa raaka-aineet Finnlinesin Suomen ja Ruotsin välisen reitin laivoille.

 

Lähde: Finnlines

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.