GBT:llä lentohaku hiilijalanjäljen perusteella

American Express Global Business Travel (GBT) on julkaissut uuden vastuullisempaan matkustukseen kannustavan ominaisuuden Neo-onlinevarauspalvelussaan.

Varauspalvelussa on nyt mahdollisuus suodattaa lentohaun tuloksia hiilijalanjäljen perusteella. Tämä auttaa matkustajia tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja.

“Vastuullinen matkustus on liikematkustusalan ykkösprioriteeteista. Tarjoamamme uusi ominaisuus auttaa matkustajia hahmottamaan lennon hiilijalanjäljen,” sanoo Andrew Crawley, GBT:n Chief Commercial Officer.

Yritysten matkustuksesta päättävät henkilöt keskittyvät nyt paitsi kehittämään matkustusohjelmiaan, hallinnoimaan kulujaan ja pitämään huolta matkustajista, myös painottamaan vastuullisuuden merkitystä. Institute of Travel Managementin (ITM) toukokuussa 2020 tekemässä tutkimuksessa 96 % sen ostajajäsenistä sanoi, että vastuullinen matkustus säilyy tärkeimpien trendien joukossa.

GBT on nyt julkaissut vuosittaisen vastuullisuusraporttinsa. Se esittelee tärkeimpien vastuullisuuden osa-alueiden edistystä vuoden 2019 aikana.

Vastuullisuusraportin kohokohdat

Ympäristö ja kestävä kehitys

GBT:n ympäristöohjelmat saavuttivat merkittäviä virstanpylväitä vuonna 2019. Olimme ensimmäinen globaali liikematkatoimisto, joka kompensoi koko henkilöstönsä työmatkustuksen. Aiemmin tänä vuonna ilmoitimme tavoitteestamme tulla hiilineutraaliksi läpi koko toimintamme.

Vuonna 2019 GBT myös aloitti kaikkien toimitilojensa ympäristöarvioinnit, joissa seurataan erilaisia avainindikaattoreita, kuten energiatehokkuutta (liiketunnistimet ja LED-valot), vedenkulutusta, jätteiden kierrätystä ja ympäristöystävällisyyteen kannustavia aloitteita. Kertakäyttöastioita korvattiin kestävillä mukeilla ja lautasilla suurimmissa toimistoissa, kuten Australiassa, Intiassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Suomi on ollut edelläkävijöitä näissä asioissa jo pitkään, ja Vantaan-toimistomme sijaitsee LEED Platinum -sertifioidussa rakennuksessa.

Sosiaalinen vastuu, monimuotoisuus ja mukaan ottaminen

GBT:llä on kolme työntekijäverkostoa, jotka ovat keskittyneet monimuotoisuuden ja kaikkien mukaan ottamisen edistämiseen.

LGBTA-työntekijöiden verkosto: GBT on saanut viitenä perättäisenä vuonna parhaan tuloksen Corporate Equality -indeksissä (CEI) Human Right Campaign Foundationilta. Indeksi mittaa seksuaalivähemmistöjen huomioimista työpaikkojen käytännöissä ja eduissa.

Maaliskuussa 2019 GBT käynnisti Women of the World -verkoston, jonka tarkoituksena on kehittää naispuolisia työntekijöitä ja lisätä heidän edustustaan kaikilla organisaatiotasoilla. Viimeksi GBT perusti Black Engagement Network -verkoston, joka toimii vertaistukiryhmänä, tarjoaa kehittymismahdollisuuksia ja lisää tummaihoisten edustusta organisaation kaikilla tasoilla.

“Kuuluu yhteiseen vastuuseemme luoda työympäristö, johon kaikki kokevat kuuluvansa, ja kulttuuri, joka arvostaa ja kunnioittaa kaikkia ihmisiä riippumatta siitä, keitä ja mistä he ovat,” painottaa Paul Abbott, GBT:n toimitusjohtaja (CEO).

Elokuussa 2019 GBT julkisti lippulaivahankkeensa – auttaa lapset kouluun myös poikkeusolosuhteissa – ja monivuotisen yhteistyönsä UNICEF USA:n kanssa tukeakseen UNICEFin globaalia hanketta, jonka tarkoituksena on tarjota turvallinen ja tasokas koulutus maailman haavoittuvaisimmille lapsille.

Hallinnointi, riskien arviointi ja yhdenmukaisuus

Vuonna 2019 GBT jatkoi tiukkaa linjaansa pakollisista compliance-koulutuksista kaikille työntekijöille. Koulutusten aiheet käsittelivät mm. yksityisyydensuojaa, tietoturvaa, rahanpesun ja huijausten estoa, korruptiovastaisuutta, poikkeustilanteiden hallintaa ja liiketoiminnan jatkuvuutta.

Lue koko vastuullisuusraportti 2019 täältä: https://www.amexglobalbusinesstravel.com/corporate-social-responsibility/

 

Lähde: American Express GBT

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X