Hyppää sisältöön
Michelin-seremonia Helsingissä
· Riikka Krenn

Helsingin Michelin-julkistamistilaisuuden kumppanit on julkistettu

Helsingissä toukokuussa järjestettävän pohjoismaisten Michelin-ravintoloiden julkistamistilaisuuden kaupalliset yhteistyökumppanit on julkistettu.

Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet julkistetaan Helsingissä 27. toukokuuta 2024 Michelin Guide Ceremony Nordic Countries -tilaisuudessa.

Yhteistyökumppaneina Helsingin kanssa yhtä ravintola-alan tärkeimmistä tapahtumista ovat toteuttamassa Visit Finlandin rinnalla Fazer, The Helsinki Distilling Company, Kespro ja Valio Aimo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tähdet jaetaan ensimmäistä kertaa Helsingissä

Michelin Guide Ceremony Nordic Countries järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsingissä. Tapahtumapaikkoina ovat Savoy-teatteri ja Helsingin kaupungintalo. Tilaisuudessa jaettavat Michelin-tähdet ovat ravintola-alan arvostettu tunnustus, jota moni laaturavintola tavoittelee. Uusien Michelin-tähtien lisäksi jaossa Helsingin seremoniassa ovat ympäristövastuullisuutta osoittavat Michelin Green Star -tunnustukset sekä erikoispalkintoja.

Seremonian järjestelyvastuu kulkee käsi kädessä Helsingin ruokakulttuuria korostavan matkailustrategian kanssa. Helsingin ruokavuoden yksi tavoite on vahvistaa paikallisten ruoka- ja ravintola-alan toimijoiden yhteistyötä ja tukea Helsingin ominaista ruokakulttuuria.

“On hienoa, että saimme kumppaneiksemme Michelin Guide -seremoniaan joukon suomalaisen ruokakulttuurin keskeisiä nimiä. Heillä on kaikilla innovatiivinen ote ruoka- ja juomakulttuurin kehittämiseen, kestävyys- ja vastuullisuuskysymyksiä unohtamatta. Ruoka on tänä vuonna Helsingin matkailun ja tapahtumallisuuden keskiössä, ja on upeaa nostaa syötävän herkullista Helsinkiä ja meidän monipuolista ruoka- ja juomakulttuuriamme maailman kartalle mahtavien kumppaniemme kanssa”,sanoo Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Lähde ja kuva: Helsingin kaupunki

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.