Hyppää sisältöön
Oulu
· Ikkunapaikka

Kansainvälinen Itämeren matkailufoorumi Oulussa

Euroopan unionin Itämeristrategian matkailun politiikka-alueen (EUSBSR PA Tourism) vuosittainen tapaaminen, Baltic Sea Tourism Forum, pidetään tänä vuonna Oulussa.

Oulun Hotelli Lasaretissa 4.–5.6.2024 pidettävään tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut 140 matkailualan asiantuntijaa ja toimijaa eri puolilta Eurooppaa, osa heistä myös Itämeren alueen ulkopuolelta. Tapahtuman avaa Itämeri-suurlähettiläs Helena Tuuri ulkoministeriöstä ja toisen päivän avauspuheenvuoron pitää Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.

Foorumin teemoina ovat tänä vuonna kulttuuri- ja ruokamatkailu sekä pyöräily- ja rannikkomatkailu. Kulttuuri ja ruoka ovat vahvasti matkailun ytimessä, mikä näkyy myös foorumissa esittäytyvän Oulun kulttuuripääkaupungin tarjonnassa. Pyörämatkailu taas on voimakkaasti kasvava trendi matkailussa ja se yhdistyy luontevasti pyöräilykaupunkina tunnettuun Ouluun.

Matkailufoorumin pääpuhujien joukkoon kuuluvat World Food Travel Associationin perustaja ja toiminnanjohtaja Erik Wolf Yhdysvalloista, Euroopan pyöräilijöiden liiton puheenjohtaja Jill Warren Belgiasta ja Cruise Balticin toimitusjohtaja Klaus Bondam Tanskasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailufoorumin taustaa

EUSBSR PA järjestää foorumin Itämeren alueen matkailutoimijoille vuosittain. Tapahtumapaikka kiertää ja vaihtuu vuosittain eri puolilla Itämeren aluetta. Ensimmäinen foorumi toteutettiin vuonna 2008 Rostockissa. Suomessa foorumi on järjestetty edellisen kerran vuonna 2017 Turussa. Vuonna 2025 foorumi pidetään Gdanskissa Puolassa.

Tapahtuman tavoitteena on kehittää Itämeren alueen toimijoiden keskinäistä yhteistyötä. Foorumi nostaa matkailuelinkeinon näkyvyyttä ja edistää matkailutoimialan edustajien verkostoitumista Itämeren valtioiden kesken. Lisäksi foorumi tarjoaa matkailutoimijoille mahdollisuuden hyvien käytänteiden vaihtamiseen, osaamisen lisäämiseen ja yhteistyön tiivistämiseen.

Vuosittainen matkailufoorumi nostaa EU:n Itämeren alueen strategian ja matkailun politiikka-alueen tunnettuutta. Vuoden 2024 foorumi tukee myös Suomen puheenjohtajuutta Itämeren valtioiden neuvostossa (CBSS) heinäkuusta 2023 kesäkuuhun 2024. Itämeren valtioiden neuvosto on vuonna 1992 perustettu Itämeren alueen maiden hallitusten välinen yhteistyöjärjestö.

EU:n Itämeristrategian matkailun politiikka-alueen (EUSBSR PA Tourism) koordinointi hoidetaan hankerahoituksen turvin. Sen on myöntänyt Interreg Baltic Sea Region -ohjelma. Hankkeella on kaksi koordinaattoria, joista toinen, Pohjois-Pohjanmaan liitto, on Oulun matkailufoorumin päävastuullinen järjestäjä. Toinen hankkeen koordinaattori on Puolan Pomorskien alue, joka on myös mukana matkailufoorumin järjestelyissä. Lisäksi tapahtuman yhteistyökumppanina on työ- ja elinkeinoministeriö ja rahoittajina ulkoministeriö, Oulun kaupunki ja Visit Finland.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Pohjois-Pohjanmaan liitto

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.