Kiusallinen ”denied boarding” maksoi Lufthansalle 2,7 miljoonaa euroa

Lufthansa on suostunut maksamaan 22 000 euroa jokaiselle matkustajalle, jolta evättiin pääsy lennolle Frankfurtista (FRA) Budapestiin (BUD) aiemmin tänä vuonna. Asiasta kärsi yhteensä 128 matkustajaa, joten lentoyhtiölle koituu korvauskustannuksia arviolta yli 2,7 miljoonaa euroa.

Tapaus sattui 4. toukokuuta lennolla New Yorkista Frankfurtiin. Boeing 747-400 -lentokoneessa oli suuri määrä ortodoksijuutalaisia matkustajia, jotka olivat jatkamassa matkaa Budapestiin. Raporttien mukaan Atlantin yli lennolla oli joitakin maskin käyttöön liittyviä ongelmia, kun matkustamohenkilöstön ohjeita ei noudatettu. Tämän vuoksi jatkolennolle pääsy Budapestiin evättiin suurelta joukolta matkustajia.

Lentokoneeseen pääsyä ei kuitenkaan evätty ainoastaan niiltä matkustajilta, jotka eivät noudattaneet määräyksiä. Myös monilta ortodoksijuutalaisilta matkustajilta, jotka eivät liittyneet tapaukseen millään lailla,  mutta joiden uskottiin olleen osallisena pelkän nimensä tai ulkonäkönsä vuoksi, evättiin pääsy lennolle.

Tapaus levisi pian nettiin, ja Lufthansan toimitusjohtaja Carsten Spohr pyysi nopeasti anteeksi ja sanoi ”Lufthansa pahoittelee olosuhteita, jotka liittyivät päätökseen sulkea kyseiset matkustajat lennolta, ja pyytää sitä vilpittömästi anteeksi. Pyydämme anteeksi kaikilta matkustajilta, paitsi aiheutunutta haittaa, myös henkilökohtaista loukkausta.”

Hyvittääkseen tapahtuneen Lufthansa lupasi sittemmin työntekijöilleen perusteellisempaa koulutusta. Lentoyhtiö on myös tehnyt yhteistyötä American Jewish Committee (AJC) -järjestön kanssa yhteisessä aloitteessa maailmanlaajuisen antisemitismin torjumiseksi.

Tapahtuman jälkeen Lufthansa on tehnyt paljon työtä osoittaakseen sitoutumisensa monimuotoisuuteen, tasa-arvoon ja suvaitsevaisuuteen, jotka Spohrin mukaan ovat lentoyhtiön keskeisiä arvoja.  ”Lufthansa ja sen työntekijät tukevat tavoitetta yhdistää ihmisiä ja kulttuureja maailmanlaajuisesti. Monimuotoisuus ja yhtäläiset mahdollisuudet ovat yrityksemme ja yrityskulttuurimme keskeisiä arvoja. Tapahtunut ei ole sopusoinnussa Lufthansan toimintatapojen tai arvojen kanssa. Meillä on nollatoleranssi rasismia, antisemitismiä ja kaikenlaista syrjintää kohtaan.”

Tänä kesänä LGBTQ+-yhteisöä juhlistava Airbus A320 -lentokone, joka oli pukeutunut Lovehansa-erikoisväriin (pääkuva), kiersi Eurooppaa. Viime kuussa lentoyhtiö kuljetti Saksan miesten jalkapallojoukkueen FIFA:n maailmanmestaruuskilpailuihin Fanhansa Airbus A330 -lentokoneellaan, jossa luki ”Diversity Wins”.

 

 

Lähde: Simple Flying

 

 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X