Lukuisat sairauspoissaolot vaikuttavat Finnairin helmikuun lentoihin

Omikron-koronavirusmuunnos ja käynnissä oleva flunssakausi lisäävät sairauspoissaoloja Finnairin ja sen yhteistyökumppanien tiimeissä. Tämän takia Finnair karsii ennakoivasti noin 20 % helmikuun liikenneohjelmastaan ja tarjoaa asiakkailleen muita lentovaihtoehtoja. Liikenneohjelman keventämisellä tuetaan lentoliikenteen sujuvuutta tilanteessa, jossa sairauspoissaolojen ennustetaan kasvavan eri toiminnoissa.

“Sairauspoissaolot vaikuttavat nyt monien lentoyhtiöiden ja lentoasemien toimintaan sekä Suomessa että ympäri maailmaa. Pyrimme ratkaisemaan resurssihaasteita perumalla lentoja ennakoivasti, jotta viime hetken peruutuksilta vältyttäisiin. Näin asiakkaillemme jää riittävästi aikaa varautua muutoksiin ja muokata matkasuunnitelmiaan tarpeen mukaan”, kertoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Suurin osa perutuista lennoista on reiteillä, joilla Finnairilla on useita päivittäisiä lentoja, jolloin asiakkaille voidaan tarjota korvaavaa lentoa yleensä samalle päivälle. Näitä ovat esimerkiksi Tukholma, Oslo, Kööpenhamina, Pariisi ja Rooma.

Muutoksia tulee myös joihinkin kaukolentoihin:
Finnairin uuden Dallasin reitin lentojen aloituspäivä siirtyy helmikuulta maaliskuun 27. päivään.
Nagoyan lentojen aloitus ja Osakan reitin lisävuorot siirtyvät kesäkaudelle 2022.
Lisäksi Finnair vähentää Singaporen viikkovuoroja kahteen ja Hongkongin viikkovuoroja kolmeen.

Finnair on suoraan yhteydessä sähköpostilla asiakkaisiin, joiden lentoihin tulee muutoksia, ja tekee parhaansa etsiäkseen asiakkaille korvaavan lennon. Asiakas saa uuden lennon tiedot sähköpostilla ja ne näkyvät myös Varaukseni-palvelun tai Finnairin mobiilisovelluksen kautta. Asiakas, jonka lento on peruttu, voi vaihtoehtoisesti hakea takaisinmaksua käyttämättä jääneistä lentolipuista.

Pandemian aikana asiakkaat ovat voineet muuttaa matkustuspäiviään. Muutoksia voi tehdä vapaasti varauksiin vielä 28.2. asti, ja sen jälkeen yhden kerran. Asiakkaat ovat hyödyntäneet tätä mahdollisuutta aktiivisesti, ja muutospyynnöt ovat myös ruuhkauttaneet Finnairin asiakaspalvelua, jonne on rekrytoitu kymmeniä uusia asiakaspalvelijoita. Useimmissa tapauksissa asiakas voi tehdä muutoksen itse Varaukseni-palvelun kautta.

Viime hetken peruutukset lentoihin ovat edelleen mahdollisia sairauspoissaolojen tai esimerkiksi sään aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Peruutuksia voi aiheuttaa myös 17.1. alkavaksi ilmoitettu Ammattiliitto Pron lakko, joka liittyy kahden ammattiliiton väliseen kiistaan, jossa Finnair ei ole osapuolena. Lakko vaikuttaisi kuitenkin Finnairin lentojen huoltoon, ja Finnair on tehnyt erityisjärjestelyjä turvatakseen lentokoneiden huoltotoiminnan jatkuvuuden myös lakkotilanteessa.

 

Lähde: Finnair

Jaa artikkeli:

Haluatko kirjautua ulos?
X