Hyppää sisältöön
· Leena

Maailman paras ruokakohde on San Sebastian

Matkailu ilman ruokaa, on kuin mustikkapiirakka ilman mustikoita.

Caterwings on julkaissut uusimman ”Maailman 100 parasta ruokakohdetta”-tilaston, joka on monille kohteille iloista luettavaa.

Tutkimuksessa ei ole huomioitu pelkästään kohteen omaa keittiötä, vaan tarkastelun kohteina ovat olleet muun muassa ravintoloiden lukumäärä 10 000 asukasta kohden, gastronomisen tarjonnan monipuolisuus ja yli 20 000 ruokatoimittajan ja ravintolakriitikon mielipiteet.

Myös työaika, joka tarvitaan kahden hengen illallista varten, on ollut tutkimuksen kohteena.

Vannoutuneet Espanjan kävijät tietävät, että maan paras keittiö löytyy baskimaasta. ja siitä tutkimuksen ykköspaikan vienyt San Sebastian on hyvä osoitus, nyt myös kansainvälisellä tasolla mitattuna.

Jos kriteeriksi asetetaan ruokapaikkojen määrä 10 000 asukasta kohden, on voittaja Soul.

Kasvisyöjän kulinaarikohde on Zanzibar ja katukeittiön taivas löytyy San Fernandosta (Pampanga, Filippiinit).

Paikallisille edullisimman keittiön tarjoaa New York, matkailijoille vastaavasti Hanoi.

Kolikon toiselta puolelta löytyy Puducherry (Intia), jossa paikallisten pitää työskennellä eniten maksaakseen kahden hengen illallinen.

San Sebastianin jälkeenTop5-listalla tulevat; Tokio, New York, Barcelona ja Singapore.

Pohjoismaiden osalta kärkipaikkaa pitää Tukholma sijalla 14, Oslo on 16. ja Kööpenhamina 19.

Helsinki ei sadan parhaimman listalle yltänyt tällä kertaa.

 

Timo Kauppinen
Leena