Matkalla Yhdysvaltoihin? Varaudu haasteisiin

Matkustus Yhdysvaltoihin on helpottunut, kun sunnuntaista alkaen maahan saapuvilta ei enää vaadita rokotustodistusta.

Sen sijaan liikkuminen Yhdysvaltojen sisällä saattaa tuoda tullessaan yllätyksiä, sillä lentoyhtiöt ovat joutuneet peruuttamaan tuhansia lentoja henkilökuntapulan vuoksi.

NBC Newsin mukaan Southwest Airlines on peruuttanut henkilöstöpulan vuoksi kesältä eniten lentoja, vajaat 20 000.

Delta Air Lines peruu 100 päivittäistä lentoa Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa 1. heinäkuuta ja 7. elokuuta välisenä aikana.

Henkilöstöpulasta kärsitään nyt joka puolella maailmaa. Euroopassa lentokentillä on kaaoksia, kun ihmiset eivät ehdi lennoilleen. KLM jätti muutama viikko sitten matkustajia kentille ja lensi tyhjillä koneilla takaisin Amsterdamiin, jotta kenttä saatiin jonkinlaiseen kuosiin.

Tilanne on ollut kaoottinen monella kentällä ja ihmiset ovat jääneet koneista, matkatavaroiden kanssa on ollut suuria ongelmia ja pinnat ovat olleet kireällä.

United Airlinesin toimitusjohtajan Scott Kirbyn huhtikuussa antaman lausunnon mukaan pula voi jatkua ainakin seuraavat viisi vuotta: “Alan lentäjävaje on todellinen, eivätkä useimmat lentoyhtiöt yksinkertaisesti pysty toteuttamaan kapasiteettisuunnitelmiaan, koska lentäjiä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi, ainakaan seuraaviin yli viiteen vuoteen.”

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X