Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Micke Björklundin kesäinen resepti

Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.

Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.

Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäisenä on vuorossa resepti Micken Kalaherkut – kirjasta.

 

Hauen fileetä sipulin ja tillin kera

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hauki on saanut ruotojensa vuoksi aiheettomasti turhankin huonon maineen. Jos kuitenkin opit fileoimaan hauen, sen paljon puhutut ruodotkaan eivät enää aiheuta ongelmia. Kun käytät tässä ruoassa runsaasti hienoksi pilkottua tilliä, myös hauki saa kunnolla lisämakua.

4 hengelle

600 g ruodotonta hauen filettä

1⁄2 dl vehnäjauhoa panerointia varten voita paistamista varten

3 dl kuullotettua sipulia

1⁄2 dl hienoksi pilkottua tilliä

2 1⁄2 dl kermaa

suolaa ja pippuria

Paneroi hauen fileet kääntelemällä niitä vehnäjauhoissa. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja paista fileet runsaassa voissa kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin.

Nosta fileet tämän jälkeen uunin­ kestävään vuokaan. Ripottele niiden päälle kuullotettu sipuli ja hienoksi pilkottu tilli ja mausta sen jälkeen suolalla ja pippurilla. Kaada lopuksi kerma kaiken päälle.

Kypsennä fileitä 180 asteessa 10 minuutin ajan.

Nauti uusien perunoiden kera.

 

Mickeä voit seurata:

Instagram: @michaelbjorklundchef 

Facebook: Michael Björklund Chef 

YouTube: Michael Björklund Chef 

 

 

Kalakuva: Tiina Tahvanainen
Micken kuva: Rebecca Suoranta

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.