Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Micken rapeat Fish & Chips

Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.

Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.

Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt on vuorossa rapeat fish & chips -resepti Micken Kalaherkut– kirjasta.

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omien kalapuikkojen valmistaminen on lapsellisen yksin- kertaista. Lisäksi kotitekoiset kalapuikot voittavat kaupasta ostetut mennen tullen, koska tiedät tarkkaan mistä ne on valmistettu. Valitse raaka-aineeksi suosikkikalaasi ja lupaan, että lopputuloksena saat mahtavan rapeita herkkuja.

Fish and chips

4 hengelle

250 g kalafileitä / henkilö

munia

vehnäjauhoja

pankojauhoja

friteerausöljyä

 

Tee tuplapanerointi eli kääntele kalaa ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kevyesti vatkatuissa munissa ja lopuksi vielä panko­ jauhoissa.

Lämmitä öljy 180 asteeseen. Laita paneroidut fileet pannulle ja friteeraa kalaa muutama minuutti. Ota kalat pois pannulta ja anna niiden vetäytyä, jolloin niistä tulee tasaisen lämpimiä. Friteeraa kalat uudestaan juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile kalat friteerattujen perunoiden ja remouladekastikkeen kanssa.

 

Kuva: Tiina Tahvanainen

 

Mickeä voit seurata:

Instagram: @michaelbjorklundchef 

Facebook: Michael Björklund Chef 

YouTube: Michael Björklund Chef 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.