Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Micken Wieninleike hirvestä

Micke Björklund on Ahvenanmaan tunnetuin kokki. Micken rento ruoanlaitto tuli tutuksi mm. Strömsö-ohjelmasta, hän on suunnitellut menuita Viking Linelle ja ollut mukana Bocuse D’Or -maailmanmestaruuskisoissa, voittanut Vuoden Kokki -tittelin niin Suomessa kuin Ruotsissa ja viimeisimpänä voittanut Ruotsin Robinson (=Suomen Selviytyjät) -ohjelman, joka kuvattiin Fidzillä.

Micken päivätyö on omassa Smakbyn -ravintolassa lähellä Kasteholman linnaa Sundissa Ahvenanmaalla.

Micke on kirjoittanut myös monia ruokakirjoja, joiden ohjeita hän on luvannut jakaa Ikkunapaikan lukijoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt on vuorossa Micken Villiruoka– kirjasta wieninleike hirvestä.

 

Minä korvaan vasikanlihan hirvenlihalla, mutta säilytän wieninleikkeen klassiset lisukkeet, eli anjoviksen, kapriksen ja sitruunan. Sitten vain nuijimaan, paneroimaan ja paistamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WIENINLEIKE HIRVESTÄ

Wieninleikkeen voi valmistaa myös villisian ulkofileestä.

 

4 lihasiivua, à 130 g

1 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

2 dl pankojauhoja

Voita

Suolaa ja pippuria

 

LISUKKEET

Sitruunalohkoja

Anjovista (esim. Abban anjovisfileitä)

Kaprista

Vihreitä herneitä

Ruskistettua tai kirkastettua voita

Nuiji lihat ohuiksi fileiksi. Pyörittele ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Paista wieninleikkeet paistinpannulla runsaassa voissa keskilämmöllä. On tärkeää, että paistinpannu ei ole liian kuuma, sillä wieninleike palaa helposti.

Tarjoile wieninleikkeet perinteisten lisukkeiden kera.

 

Kuva: Linus Lindholm

 

 

Mickeä voit seurata:

Instagram: @michaelbjorklundchef 

Facebook: Michael Björklund Chef 

YouTube: Michael Björklund Chef 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.