Hyppää sisältöön
· Leena

Oulun uniikki putiikkihotelli

Siinä missä Lappi ja erityisesti Rovaniemi on kasvattanut matkailuvirtojaan mitä omaperäisimmillä majoitusvaihtoehdoilla, on pohjoisen merikaupunki Oulu perinteisesti ollut ketjuhotellien luvattua maata.

Nyt Oululla on tarjota matkailijoilleen jotakin täysin uutta ja erilaista. Kirkkokatu 54:ssä sijaitsevaan, suojeltuun art nouveu -puuhuvilaan on avattu kaupungin ensimmäinen boutiquehotelli, De Gamlas Hem Hotel & Restaurant.

Jugend-talon tarina luo hotelliin sielun ja hengen. Jo vuonna 1906 De Gamlas Hemissä hoivattiin ja ruokittiin ruotsinkielisiä hienostonaisia talon toimiessa yksityisenä Oulun herrassäädyn vanhustentalona.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Talvisodan aikana myös ruotsalaiset hävittäjälentäjät ovat pitäneet katon alla majaansa. Nyt vanhojen kaakeliuunien ja hirsiseinien rauhoittavasta tunnelmasta saavat nauttia 17-huoneisen hotelliin majoittujat, joita hemmotellaan raikkailla ja omaperäisillä ideoilla.

Hotellin sydän on aula, jonka tunnelma syntyy kakluuneista ja hirsiseinistä. Yhteensä talossa on 16 tulisijaa.

Erityisen ilahduttava on hotellihuoneen hintaan sisältyvä ”Kello viiden tee”. Lontoon hienostohotelleista tuttu, pikkusuolaisten ja itseleivottujen makeiden herkkujen kanssa nautittava teehetki on tarjolla huokeaan hintaan muillekin kuin talossa majoittujille. Kaupunkilaiset näyttävätkin jo löytäneen hyvin perienglantilaisen iltapäivähetken kuten myös hotellin illallisravintolan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kello viiden tee on saanut suuren suosion.

Tunnelmallisen ravintolan ideologia on yhdistää luovasti moderni keittiö ja oululaiset ruokaperinteet. Sesongeittain vaihtuvan ruokalistan ehdottomat hitit ovat paikallisesta perinneherkusta eli rössypotusta tuunattu fine dining -alkuruoka sekä moderni, suussasulava versio kodikkaasta lappapuurosta.

Rössypottu 2.0 eli timjamivoissa paistettua veripalttua, paahdettua porsaankylkeä, ruskistettua voita ja puikulaperunapyreetä.
Vadelmalappapuuron uusi ilme.

Kautta linjan talossa näkyy yrittäjiensä kädenjälki. Oululaiset yrittäjäkaverukset Veli-Pekka Pohjola, Arto Keränen ja Timo Paakki lähtivät rohkeasti alalle ilman aiempaa kokemusta hotelli- ja ravintolabisneksestä. Kolmikko osti suojellun arvotalon vuonna 2017 ja ryhtyivät remontoimaan siihen majoitus- ja kokoustiloja. De Gamlas Hem avasi ovensa vuoden vaihteessa.

Historiallinen De Gamlas Hem sai takaisin entisen loistonsa, kun oululaiset yrittäjäkaverukset Veli-Pekka Pohjola, Arto Keränen ja Timo Paakki remontoivat sen hotelliksi.

 

 

 

 

Leena