Päijät-Hämeen ruoka-aarteet

Visit Lahden kokoama ruokavuosikalenteri on täynnä makuja, lähiruokaa ja elämyksiä. Kalenteri esittelee paikallisia tuottajia ja ostospaikkoja sekä ravintoloita, kahviloita ja tekijöitä niiden takana – ympäri vuoden ja ruokamatkailun eri sesongit huomioiden.

Visit Lahden markkinointipäällikkö Kirsti Simola kertoo, että ruoka on ollut aina osa Päijät-Hämeen matkailua, mutta nyt paikallisista herkuista on tullut entistä tärkeämpi matkailun vetovoimatekijä.

”Kun yritysmatkailu ja tapahtumat pysähtyivät viime vuonna, etsimme seudun matkailulle uusia paikallisia kärkiä. Katse kääntyi maistuvaan lähiruokaan ja kuluttajiin, jotka ulkomaiden sijasta etsivät kiinnostavia loma- ja vierailukohteita kotimaasta. Syntyi idea Päijät-Hämeen Ruokavuosikalenterista, Kulinaristisesta Kalenterista, joka nostaa esille Lahden seudun piilotetut aarteet ja ruokamatkailijan mansikkapaikat”, Simola kertoo.

Ruokavuosikalenteri nostaa esille alkutuottajia, ostospaikkoja, aktiviteetteja, tapahtumia, ravintoloita ja kahviloita.

”Matkailijoita ja paikallisia asukkaita ajatellen olemme yhteistyössä ruokamatkailuyrittäjien kanssa rakentaneet valmiita makureittejä, joita pitkin voi edetä esimerkiksi Lahden matkakeskuksesta matkustajasatamaan, satamasta veneellä Vääksyn kanavalle tai vaikka Heinolaan tai Sysmään asti. Makureittien varrella on sopivin välimatkoin viihdyttäviä vierailukohteita ja ruokailupaikkoja. Reitit antavat ideoita ja tärppejä lähimatkailuun ja leppoisien lomapäivien viettoon”, Simola jatkaa.

“Kalenterista nousee esille sesonkisuus sekä selkeät suomalaiset ruokavuoden vaihtelut. Se etenee alkutuottajista kauppoihin ja palvelutarjoajiin, jotka kaikki kertovat samaa tarinaa. Aito ja rouhea päijäthämäläinen ruoka on hyvä syy tulla seudulle vähän kauempaakin”, Lahden Aterian tuotekehityspäällikkö Jukka Turta vakuuttaa.

Päijäthämäläinen ruokavuosikalenteri

 

Lähde: Visit Lahti
Kuva: Pipsa Stenlund

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X