Perho Pron uraauurtava luksusmatkailukoulutus

Perho Pro järjesti loka-marraskuussa, ensimmäisenä Pohjoismaissa, uraauurtavan koulutuksen – Luksusmatkailun asiakasymmärrys ja asiakaspalvelu.

Erityisesti nyt turvallisuus ja vastuullisuus ovat oleellinen osa matkapakettia. Koulutukseen osallistuneet suorittivat ensiapukoulutuksen ja kurssin osa-alueita olivat verkkokurssi Matkailualan turvallisuuskoulutuksesta, Johdanto kestävään kehitykseen sekä Ammattilaisen kädenjälki -koulutus.
Koulutuksessa tutustuttiin muun muassa kestävän matkailun keskeisiin käsitteisiin, kiertotalouden mahdollisuuksiin sekä vastuullisen toiminnan periaatteisiin. Kurssilaiset pohtivat millaisia ovat matkailualan vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja talouteen? Miten toimitaan eettisellä tavalla ja resurssiviisaasti huomioiden vastuullisuus viestinnässä ja asiakaspalvelussa?

Palaute koulutuksesta oli positiivinen ja innostunut. ”Koulutuksessa käsiteltiin monipuolisesti luksusmatkailusektoria yhdessä alan toimijoiden kanssa, ja se oli toteutettu ammattitaitoisesti. Pääkouluttaja Ari Siivikko on uudistamassa suomalaista luksusmatkailua ja Perho Pron Maarit Havukainen ja Sari Vuontisjärvi ansaitsevat kiitokset,” summasivat opiskelijat.

Vastavalmistuneet luksusmatkailun asiantuntijat.

Uudet luksusmatkojen osaajat saivat hyvät eväät jalkauttaa luksusmatkailun elementtejä yrittäjille ympäri Suomea. Suomalainen luksus nähdään enemmän Affordable Luxury -tuotteena kuin High End -luksuksena. Suomessa ei ole toistaiseksi tarjolla tarpeeksi tasokasta majoitusta ja palvelukulttuurissamme on vielä paljon parannettavaa. Kurssilaiset toivovat, että alan tekijöiden arvostus nousisi muun muassa tiivistämällä yhteistyötä koko palveluketjun varrella.

”Kurssin aikana luksusmatkailu käsitteenä syventyi ja kirkastui. Suomella on tällä saralla paljon potentiaalia, mutta ilman työtä ja ymmärrystä segmentin koviin vaatimuksiin tulosta ei synny. Yritysten pitää ennen kaikkea panostaa palvelutason nostamiseen sekä majoituksen sisustukseen ja yksityiskohtiin. Kannattaa muistaa, että kukaan ei onnistu tässä yksin. Matkan onnistumisen edellytys on, että jokainen osa matkapaketin sisällöstä toimii, ja se vaatii yhteistyötä,” totesivat vastavalmistuneet luksusosaajat.

Teppo Viiperi

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X