Hyppää sisältöön
· Leena

Radisson Blu Plazan Taste of the North -menu ja Underwater Dreams -näyttely

Plazan Taste of the North -menu ja Underwater Dreams -näyttely vievät Radisson Blu Plazaan nauttimaan hyvästä ruuasta, vedenalaisista valokuvista ja tarinasta niiden takana.

Radisson Blu Plazan johtaja Saija Gerpe kertoo, että menun on luonut Plaza Restaurantin keittiöpäällikkö Simo Räsänen (kuvassa keskellä) yhdessä tiiminsä kanssa.

“Simon intohimo ruoan tekemiseen on omaa luokkaansa. Samaan aikaan, kun hän tasapainoilee yli 300 huoneisen, kansainvälisen huippuhotellin asiakastoimintojen ja yli 700 vieraan tapahtumien kanssa, haluaa hän tehdä asiat pienesti, luonnollisesti, sydämellä ja luontoa kunnioittaen. Vastuullisuus monella tapaa on hänelle elinehto.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Taste of the North -menun alkuruoka Silakkaa, juuripersiljaa ja mallasta.

“Tunteen palo raaka-aineiden kanssa on erityisen kaunista katseltavaa. Hän ei tyydy helppoihin ratkaisuihin vaan pohtii asiat loppuun asti. Esimerkkinä voisi mainita meidän menun yhden alkuruoan: ‘Silakkaa, juuripersiljaa ja mallasta’. Simo halusi nostattaa aliarvostetun silakan sille kuuluvalle korokkeelle. Hän tulee muokkaamaan vielä suomalaista ruokakulttuuria, sano minun sanoneen. Ja lisäksi hän on upea esimies – hän haluaa luoda keittiöön sellaisen tunnelman, missä jokainen talon huippukokki pääsee loistamaan”, Gerpe jatkaa.

Taideyhteistyö sai alkunsa, kun valokuvaaja Elina Manninen ja vapaasukeltaja Johanna Nordblad vierailivat Radisson Blu Plazassa.

“Sovimme, että Elina valokuvaa menun annokset. Siinä vaiheessa tiesimme jo, että tulemme keskittymään pohjoisen makuihin. Päätimme lähteä metsään kuvaamaan annoksia Simon, Elinan ja yhden vuoromestarin kanssa. Ravintolamme teemana on pohjoismaisuus, ja voisiko mikään olla enemmän pohjoismaista kuin suomalaiset sisarukset, jotka sukeltelevat Suomen hyisissä järvissä – vapaasta tahdostaan.”

Taitelijasiskokset Elina Manninen ja Johanna Nordblad.

Underwater Dreams -näyttely on vedenalainen, suomalaisuutta kuvastava näyttely, joka on saanut vaikutteita suomalaisesta mytologiasta, kansalliseepos Kalevalasta. Kuvat on otettu luonnon omissa olosuhteissa Suomen järvissä ja niitä kunnioittaen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Plaza Restaurantin Taste of the North on tarjolla juhannuksen kynnykselle, Underwater Dreams näyttelyn teoksia voi puolestaan ihailla huhtikuun puoleenväliin asti. Lisäksi kahtena keväisenä lauantaina, 17.3. ja 14.4. on tarjolla Musiikkia, taidetta ja Taste of the North -brunssi klo 11-14. Radisson Blu Plaza palkittiin vuoden 2017 World Travel Awards Leading Business hotel of Finland -palkinnolla.

Leena