Hyppää sisältöön
Sokos Hotel Ruka, havainnekuva
· Ikkunapaikka

Rukan uuden hotellin rakentaja selvillä

Suunnittelukilpailu on ratkennut ja Rukan uuden hotellin rakentaja selvillä. Nyt tehdyn suunnitelman mukaisesti tuleva hotelli tulee tarjoamaan asiakkaille noin 220 huonetta, ravintolan ja kahvilan.

Kuusamon kaupungin järjestämä kilpailu on ratkennut

Osuuskauppa Arina on voittanut Rukan tontista käydyn suunnittelukilpailun. Kuusamon kaupungin järjestämän kilpailun voittaja julkistettiin torstaina 14.3.2024. Nyt tehdyn suunnitelman mukaisesti tuleva hotelli tulee tarjoamaan asiakkaille noin 220 huonetta, ravintolan ja kahvilan. Hotelli tullaan avaamaan Sokos Hotels -brändin alle.

Osuuskauppa Arina julkisti jo viime keväänä kiinnostuksen hotellin rakentamiseen Rukalle. Nyt voitetun suunnittelukilpailun myötä hotellisuunnitelmaa päästään viemään eteenpäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Olemme iloisia päästessämme etenemään suunnitelmassa ja toteuttamaan hotellin yhteen Suomen merkittävimmistä vapaa-ajan keskuksista. Rukan suosio kasvaa koko ajan, joten olemme innoissamme päästessämme tuomaan Suomen luotetuimman hotellibrändin Rukalle ja rakentamaan tulevaisuuden Rukaa yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa”, toimitusjohtaja Reima Loukkola toteaa.

“Rukan upea luonto on haluttu ottaa huomioon jo suunnittelussa ja kaikista huoneista tulee olemaan upea esteetön näkymä ympäröivään luontoon. Ravintolan suurista ikkunoista avautuu maisema Talvijärven suuntaan”, sanoo matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Seuraavaksi edessä on asemakaavamuutoksen hakeminen. Jos kaikki etenee alustavan suunnitelman mukaisessa aikataulussa, uuden hotellin avajaisia juhlitaan aikaisintaan 2027.

Break-hotellin brändi sopii Rukalle

Sokos Hotellin kolmesta brändistä Rukalle avattavasta hotellista on suunniteltu alustavasti Break-hotellia, joita löytyy tällä hetkellä muun muassa Leviltä, Kolilta ja Vuokatista. Hotelliin on tarkoitus tulla alustavien suunnitelmien mukaan yhteensä noin 220 huonetta sekä ravintola ja kahvila, joiden konseptit vahvistuvat suunnitelmien edetessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevan Sokos Hotellin suunnittelusta vastaa oululainen PAVE Arkkitehdit, joka on toiminut Arinan yhteistyökumppanina aiemminkin, vastaten esimerkiksi Original Sokos Hotel Arinan uudistuksesta sekä Puistokahvila Makian ja Break Sokos Hotel Levin suunnittelusta.

Lähde ja kuva: Osuuskauppa Arina

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.