Hyppää sisältöön
Savonlinnan Seurahuoni
· Ikkunapaikka

Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneelle kansainvälinen kestävän kehityksen palkinto

Savonlinnassa sijaitsevalle Original Sokos Hotel Seurahuoneelle on myönnetty merkittävä kansainvälinen tunnustus International Sustainable Awardseissa.

International Sustainability Awards (ISA) myönnetään yrityksille, jotka ovat sitoutuneet kestäviin liiketoimintatapoihin ja tällä tavoin vaikuttavat myönteisesti luontoon ja yhteiskuntaan sekä planeettamme tulevaisuuteen.

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna palkittiin laaja-alaisista kestävän kehityksen toimenpiteistä ja esimerkillisestä ruokahävikin vähentämisestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskeisiä kestävän kehityksen tavoitteita ovat ruokahävikin minimoinnin lisäksi paikallisen, luomu- ja kausiruoan sekä kiertotalouden edistäminen. Hotelli priorisoi yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa, kehittää paikallisuutta korostavia matkailukokemuksia ja parantaa saavutettavuutta kestävän kehityksen tapahtumiin. Taloudellisesti se keskittyy kestäviin hankintoihin, matkailukauden pidentämiseen, paikallisten palvelujen ja tavaroiden suosimiseen sekä alueellisiin hankkeisiin osallistumiseen.

“Nyt myönnetyllä ISA-palkinnolla on meille suuri merkitys ja olemme siitä todella iloisia ja ylpeitä. Kun katselee hotellin ikkunoista avautuvaa kaunista järvimaisemaa, tiedostaa hyvin vahvasti ympäristötekojen merkityksen. Toivomme, että tämän palkinnon kautta inspiroimme myös muita yrityksiä toimimaan kestävämmin ja vaikuttamaan maailmaamme”, sanoo hotellijohtajan Petri Kemiläinen.

Sustainable Brand Index -tutkimuksen mukaan Sokos Hotels on tunnustettu vastuullisena hotelliketjuna Suomessa vuodesta 2013 lähtien. Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna sai Green Key -sertifikaatin vuonna 2017 sekä Sustainable Travel Finland -merkin v. 2023.

Lähde ja kuva: Osuuskauppa Suur-Savo

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.